17 Φεβρουαρίου 2023 06:49

Ψηλά στους δείκτες ισότητας φύλων ο ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ κατάφερε να ενταχθεί για 4η συνεχή χρονιά στον διεθνή δείκτη για την ισότητα των φύλων, Bloomberg Gender Equality Index (GEI).

Όπως ανακοίνωσε σχετικά ο Όμιλος, με τη συμπερίληψη και τις ίσες ευκαιρίες στην εργασία ως στρατηγική προτεραιότητα βιώσιμης ανάπτυξης και μέσα από διάφορες δράσεις και πρωτοβουλίες, ο ΟΤΕ ενισχύει τη θέση των γυναικών, την ισότητα των φύλων και την ενσωμάτωση της διαφορετικότητας στην εργασία.

«Είμαστε περήφανοι που ο ΟΤΕ συγκαταλέγεται για 4η χρονιά στον Bloomberg GEI. Πιστεύουμε σε ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, το οποίο συμβάλλει στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους. Μέσα από μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη διαφορετικότητα, την ισότητα και τη συμπερίληψη, και με συγκεκριμένες πολιτικές, δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, υποστηρίζουμε συνεχώς τους εργαζομένους μας να βελτιώνουν τις δεξιότητές τους, να κατακτούν τους στόχους τους και να ισορροπούν ανάμεσα σε διαφορετικούς ρόλους στην εργασία, την οικογένεια και την κοινωνία. Ο ΟΤΕ εφαρμόζει δική του πολιτική Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης για όλες τις εταιρείες του Ομίλου, και αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Χάρτας Διαφορετικότητας στην Ελλάδα» δήλωσε η κα Έλενα Παπαδοπούλου, Chief Officer του τμήματος HR του Ομίλου ΟΤΕ.

Σε ό,τι αφορά στις θέσεις ευθύνης, το ποσοστό των γυναικών αγγίζει το 35% στον Όμιλο ΟΤΕ στην Ελλάδα, ενώ στο συνολικό ανθρώπινο δυναμικό το ποσοστό των γυναικών αγγίζει το 40%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022 το ποσοστό των ανδρών, που αξιοποίησαν την άδεια για τη φροντίδα των παιδιών άγγιξε το 50%. Στην υψηλή αξιολόγηση του ΟΤΕ συνέβαλαν και η εισαγωγή ερωτημάτων σχετικά με την ισότητα και τη συμπερίληψη στην έρευνα ικανοποίησης εργαζομένων, καθώς και η δημιουργία πρακτικών εργασιακών χώρων για τις νέες μητέρες στα κτίρια του Ομίλου, που ανακαινίζονται.

Τεύχος 230

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design