ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

11 Νοεμβρίου 2022 06:50

Χέρι βοηθείας από την αμερικανική Nvidia στην Κίνα

Του Χρίστου Κρανάκη

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής τσιπ, Nvidia, ανακοίνωσε πως προσφέρει ένα νέο προηγμένο μικροτσίπ στην Κίνα, το οποίο πληροί τις πρόσφατες αυστηρές προϋποθέσεις εξαγωγών που υπέβαλλαν οι ΗΠΑ, με απώτερο σκοπό να «χτυπήσουν» την εισαγωγική δραστηριότητα της Κίνας σε προϊόντα σύγχρονης τεχνολογίας.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του Reuters, το μικροτσίπ της Nvidia, Α800, αποτελεί την πρώτη – προς το παρόν τουλάχιστον – προσπάθεια, από πλευράς αμερικανικών συμφερόντων εταιρείας να προμηθεύσει την Κίνα με σύγχρονους επεξεργαστές Η/Υ, μετά τη θέσπιση των αυστηρών εξαγωγικών περιορισμών από τον Λευκό Οίκο στις αρχές του Οκτωβρίου. Αναφορικά με το γεγονός, η Nvidia αποκρίθηκε με νόημα, πως εάν είχαν ισχύσει αυτοτελώς οι περιορισμοί αυτοί θα στοίχιζαν εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Με το νέο της τσιπ, Α800, η Nvidia κατάφερε να αντικαταστήσει το A100, το οποίο αντίβαινε στους εξαγωγικούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί και πλέον ανοίγει εναλλακτικούς δρόμους εμπορίας με το Πεκίνο.

Υπενθυμίζεται πως, οι εξαγωγικοί περιορισμοί που είχαν επιβληθεί είχαν σκοπό να περιορίσουν την πρόσβαση του Πεκίνου σε κρίσιμες τεχνολογίες που απαιτούνται για τα πάντα – από τους υπερυπολογιστές μέχρι τα έξυπνα και υψηλής ακριβείας όπλα και των ημιαγωγών. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την Νvidia πάντως, ο αμερικανικός στόχος αυτός αναμφισβήτητα – έστω και σε μικρό βαθμό – φθείρεται.

Τεύχος 170

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design