ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

31 Οκτωβρίου 2022 06:51

Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε 5 λεπτά

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Προκειμένου να επιτευχθεί ο βιομηχανικός στόχος της μείωσης του χρόνου φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων στα πέντε λεπτά, είναι απαραίτητο τα συστήματα φόρτισης να παρέχουν ρεύμα 1400 amps. Επειδή, όμως, η παραγωγή τόσο μεγάλης ποσότητας ρεύματος συνεπάγεται μεγαλύτερη παραγωγή θερμότητας, απαιτείται πιο εξελιγμένη τεχνική διαχείρισης θερμοκρασίας.

Η NASA ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει μια νέα τεχνολογία που θα επιταχύνει τη διαδικασία αργής φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων. Η νέα τεχνολογία, που δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει μελλοντικές διαστημικές αποστολές, μπορεί να φορτίσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε μόλις πέντε λεπτά στη Γη και να βοηθήσει τα ηλεκτρονικά οχήματα να κερδίσουν περισσότερο έδαφος στην αγορά.

Πρόκειται για την πειραματική τεχνολογία Flow Boiling and Condensation Experiment (FBCE), η οποία χρησιμοποιεί μία ροή στοιχείων για την μεταφορά θερμότητας δύο σταδίων στο περιβάλλον μικροβαρύτητας, που συναντάμε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Σε σύγκριση με άλλες μεθόδους, η νέα τεχνολογία «βρασμού υπό ροή ψύξης» αυξάνει σημαντικά την απόδοση της μετάδοσης θερμότητας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη ρύθμιση των θερμοκρασιών των μελλοντικών διαστημικών συστημάτων.

Τεύχος 161

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design