ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

23 Φεβρουαρίου 2022 09:00

Υπ. Ναυτιλίας: Απαραίτητος ο ενεργειακός μετασχηματισμός των λιμένων

Σύμφωνα με την πρόταση «Fit for 55» που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπεται – εφόσον αυτή εγκριθεί από το Ευρωκοινοβούλιο – ότι όσα πλοία παραμένουν στα λιμάνια για περισσότερες από δύο ώρες, θα πρέπει να ηλεκτροδοτούνται από τις λιμενικές εγκαταστάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κος Κ. Σκρέκα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κος Γ. Πλακιωτάκης και ο Προέδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Αναπλ. Καθ. Α. Δαγούμας, πραγματοποίησαν σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν η ηλεκτροδότηση των ελλιμενιζόμενων πλοίων (μέθοδος cold ironing), και συγκεκριμένα, ο συντονισμός νομοθετικών και ρυθμιστικών δράσεων και πρωτοβουλιών στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση που αφορούν στα λιμάνια και τον απαραίτητο ενεργειακό μετασχηματισμό τους για την ηλεκτροδότηση των ελλιμενιζόμενων πλοίων.

Τεύχος 15

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design