ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

14 Φεβρουαρίου 2022 06:54

Υπό κυβερνοεπίθεση η Vodafone Πορτογαλίας

Η Vodafone Πορτογαλίας προσπαθεί να ανακάμψει μετά από μια κυβερνοεπίθεση, η οποία κατέστρεψε γρήγορα τα δίκτυα 4G και 5G και διέκοψε τις υπηρεσίες σταθερής, τηλεόρασης, SMS και φωνητικών και ψηφιακών τηλεφωνητών, αλλά και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Πορτογαλίας, Mário Vaz, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου πώς επρόκειτο για μια στοχευμένη επίθεση στο δίκτυο, με σκοπό να καταστεί το δίκτυο μη διαθέσιμο και να αφεθούν οι καταναλωτές χωρίς καμία υπηρεσία. Ο σκοπός επετεύχθη σε μεγάλο βαθμό, αφού εκατομμύρια καταναλωτές δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν φωνητικές κλήσεις, να στείλουν μηνύματα κειμένου, να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο ή να αποκτήσουν πρόσβαση στην καλωδιακή τηλεόραση. Επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων χειριστών ασθενοφόρων, πυροσβεστικών τμημάτων και νοσοκομείων, επλήγησαν επίσης από την κυβερνοεπίθεση.

Η Vodafone Πορτογαλίας κατάφερε να επαναφέρει τις υπηρεσίες φωνής και δεδομένων 3G για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας αυθημερόν, αλλά πολλές από τις υπόλοιπες υπηρεσίες συνέχισαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η αποκατάσταση των υπηρεσιών έχει προτεραιότητα ειδικά για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ο Vaz δήλωσε πως η εταιρεία δεν είχε λάβει καμία απαίτηση λύτρων που να δείχνει ότι επλήγη από επίθεση ransomware. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν είχε ενδείξεις ότι οι επιτιθέμενοι είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες συνδρομητών ή άλλα ευαίσθητα δεδομένα. Οι λεπτομέρειες της επίθεσης παραμένουν άγνωστες.

Τεύχος 10

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design