8 Απριλίου 2022 09:00

Υπογραφή σύμβασης 9,9 εκατ. ευρώ για οδικά έργα στον Βόλο

Του Χάρη Ματθαίου

Ο Δήμος Βόλου προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για το έργο «Αποκατάσταση οδοστρωμάτων του Δήμου Βόλου». Υποβλήθηκαν 6 φάκελοι προσφορών από τους ενδιαφερόμενους του έργου, ενώ ανάδοχος ανακηρύχτηκε η τεχνική εταιρεία ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΤΕΒΕ ΙΝΤΕΡΚΑΤ. Το έργο αφορά στην επισκευή ασφαλτικών οδοστρωμάτων λόγω παλαιότητας, σύμφωνα με τον πίνακα οδών της Τεχνικής Περιγραφής. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 9,93 εκατ. ευρώ (αξία χωρίς ΦΠΑ 8,06 εκατ.), ενώ οι εργασίες του προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός 12 μηνών από την ημερομηνία της υπογραφής της σύμβασης.

Η σύμβαση περιλαμβάνει τη συντήρηση και επισκευή ασφαλτικών οδοστρωμάτων που έχουν υποστεί μεγάλη επιβάρυνση και φθορές λόγω παλαιότητας, με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας των οχημάτων και των οδηγών τους. Συγκεκριμένα, οι βασικές εργασίες που προβλέπονται να γίνουν είναι η απόξεση του παλαιού ασφαλτικού των οδοστρωμάτων και η ασφαλτόστρωση των οδών. Το βάθος της απόξεσης (φρεζάρισμα) θα είναι ανάλογο του πάχους ασφαλτόστρωσης και θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες της επίβλεψης. Επίσης, σε όποια σημεία κρίνεται ότι εγκυμονούν κινδύνους που δεν μπορούσαν να προβλεφθούν κατά τον χρόνο της μελέτης, θα προηγείται τοπική επισκευή των οδών. Μετά το πέρας των εργασιών κάθε ασφαλτόστρωσης, θα εκτελείται σχολαστικό σκούπισμα και πλύσιμο του δρόμου. Τα σημεία στα οποία θα πραγματοποιούνται οι εργασίες θα καθορίζονται από την Υπηρεσία στους πίνακες εργασιών, ενώ η προτεραιότητα για την αποκατάσταση θα καθορίζεται πάντα από τον Δήμο.

Τεύχος 45

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design