ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

7 Δεκεμβρίου 2022 06:50

Υπηρεσίες 5G FWA για εταιρικούς πελάτες από Swisscom και Nokia

Του Στάθη Ασπιώτη

Η ελβετική εταιρεία Swisscom λάνσαρε τη λύση Fixed Wireless Access (FWA) για επιχειρηματικούς πελάτες.

Η λύση FWA είναι κατάλληλη για απομακρυσμένα κτίρια, που δεν καλύπτονται από την τυπική επέκταση δικτύου, καθώς και για προσωρινές τοποθεσίες επιχειρήσεων χωρίς σύνδεση σταθερού δικτύου.

Η Friederike Hoffmann, Head of Connected Business Solutions στη Swisscom, δήλωσε ότι «το 5G FWA προσφέρει μεγάλες δυνατότητες στους επιχειρηματικούς πελάτες μας. Μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να επωφεληθούν από την ταχύτερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και να είναι έτοιμοι να κάνουν πλήρη χρήση όλων των υπηρεσιών».

Η λύση δικτύου Enterprise Connect της Swisscom επιτρέπει στους πελάτες χωρίς σύνδεση οπτικών ινών ή χαλκού να ενσωματώσουν μία ή περισσότερες επιχειρηματικές τοποθεσίες στη δικτύωση του γραφείου τους μέσω 5G FWA.

Ο ευρωπαϊκός πάροχος τόνισε ότι η τεχνολογία 5G FWA μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως εφεδρεία για το δίκτυο 5G για κινητά.

Για την υιοθέτηση της λύσης 5G FWA, οι πελάτες πρέπει να εγκαταστήσουν το mobile 5G toolkit της Nokia. Το toolkit συνδέεται με τις κεραίες κινητής για να παρέχει ασύρματη πρόσβαση στο δίκτυο της Swisscom.

Η Swisscom καλύπτει το 99% του πληθυσμού της χώρας με 5G με χρήση Dynamic Spectrum Sharing, το οποίο δανείζεται χωρητικότητα από το φάσμα LTE.

Τεύχος 188

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design