13 Φεβρουαρίου 2023 06:58

Το WhatsApp θα λειτουργεί και χωρίς σύνδεση 

Της Αφροδίτης Μπαλίδου 

Το WhatsApp, που ανήκει στη Meta, ανακοίνωσε πως επιτρέπει στους χρήστες της να συνδέονται μέσω διακομιστών μεσολάβησης (proxy servers), ώστε να μπορούν να παραμείνουν συνδεδεμένοι σε περίπτωση μπλοκαρίσματος ή διακοπής του διαδικτύου λόγω τερματισμού λειτουργίας. Ειδικότερα μετά το μπλοκάρισμα της εφαρμογής στο Ιράν τον περασμένο Σεπτέμβρη, η WhatsApp παροτρύνει την παγκόσμια κοινότητά της να προσφέρει εθελοντικά διακομιστές μεσολάβησης για να βοηθήσουν την επικοινωνία των υπόλοιπων χρηστών και ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο «σεταρίσματος». 

«Η σύνδεση μέσω διακομιστή μεσολάβησης διατηρεί το ίδιο υψηλό επίπεδο απορρήτου και ασφάλειας που παρέχει η WhatsApp», αναρτήθηκε στο blog της, μεταξύ άλλων: «Τα προσωπικά σας μηνύματα θα εξακολουθούν να προστατεύονται με κρυπτογράφηση, διασφαλίζοντας ότι παραμένουν μεταξύ σας και του ατόμου με το οποίο επικοινωνείτε και δεν είναι ορατά σε κανέναν ενδιάμεσο, όπως στους διακομιστές μεσολάβησης, στο WhatsApp ή στο Meta.» Αυτή η κίνηση θα επιτρέψει στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να παραμένουν συνδεδεμένοι ακόμα κι αν η πρόσβασή τους στο διαδίκτυο αποκλειστεί από κακόβουλους παράγοντες. Θυμίζουμε πως όταν έγινε το μπλοκάρισμα της εφαρμογής, υπήρξε άμεση απάντηση και στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, με την WhatsApp αποφασισμένη να μην επαναληφθεί: «Συνεχίζουμε να ενώνουμε τον κόσμο με ιδιωτικότητα. Συμπαραστεκόμαστε στο δικαίωμα του κόσμου να έχει πρόσβαση σε ιδιωτικά μηνύματα. Δεν μπλοκάρουμε ιρανικούς αριθμούς. Εργαζόμαστε για να κρατήσουμε τους Ιρανούς φίλους μας συνδεδεμένους και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να κρατήσουμε την υπηρεσία μας σε λειτουργία». 

Τεύχος 226

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design