13 Μαρτίου 2023 06:56

Το TikTok λανσάρει το Project Clover 

Το TikTok το 2021 χάραξε μια σαφή στρατηγική διακυβέρνησης δεδομένων για την Ευρώπη που βασίζεται στις αρχές της αποθήκευσης δεδομένων τοπικά, την ελαχιστοποίηση των μεταφορών δεδομένων εκτός της περιοχής και την περαιτέρω μείωση της πρόσβασης των εργαζομένων στα δεδομένα χρηστών του TikTok. 

Φέτος, η εταιρεία περιγράφει το Project Clover ώστε να προχωρήσει πέρα από την τήρηση των προτύπων της βιομηχανίας, στον καθορισμό ενός νέου προτύπου συνολικά όσον αφορά την ασφάλεια δεδομένων. 

Το Project Clover είναι ένα πρόγραμμα που επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός ασφαλούς θύλακα για τα δεδομένα των Ευρωπαίων χρηστών του TikTok. Αυτή η πρωτοβουλία θα εισαγάγει μια σειρά νέων μέτρων για την ενίσχυση των υφιστάμενων μέτρων προστασίας και την περαιτέρω ευθυγράμμιση της συνολικής προσέγγισης της εταιρείας στη διακυβέρνηση δεδομένων με την αρχή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας στα δεδομένα (European data sovereignty). 

Πρόσβαση στα δεδομένα και έλεγχοι 

Οι υπάρχοντες έλεγχοι στην πρόσβαση δεδομένων ήδη περιορίζουν κατά πολύ την την πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών. Βασιζόμενοι στην προσέγγισή μας για την ασφάλεια των δεδομένων στις ΗΠΑ, ενισχύει περαιτέρω αυτούς τους ελέγχους εισάγοντας πύλες ασφαλείας που θα καθορίζουν την πρόσβαση των εργαζομένων στα δεδομένα των Ευρωπαίων χρηστών του TikTok και τις μεταφορές δεδομένων εκτός Ευρώπης. Αυτό θα προσθέσει ακόμα ένα επίπεδο ελέγχου στην πρόσβαση στα δεδομένα. Κάθε πρόσβαση στα δεδομένα όχι απλά θα συμμορφώνεται με τους σχετικούς νόμους περί προστασίας δεδομένων, αλλά θα πρέπει επίσης να περάσει πρώτα από αυτές τις πύλες ασφαλείας και τους πρόσθετους ελέγχους. 

Εξωτερική επιτήρηση 

Η παραπάνω διαδικασία θα επιβλέπεται και θα ελέγχεται από τρίτους – έναν Ευρωπαίο συνεργάτη ασφάλειας δεδομένων, ο οποίος θα διενεργεί ελέγχους επί των ελέγχων και της προστασίας δεδομένων, θα παρακολουθεί τις ροές δεδομένων, θα παρέχει ανεξάρτητη επαλήθευση και θα αναφέρει τυχόν περιστατικά.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το Project Clover ενισχύει τη δέσμευσή της για μια ευρωπαϊκή προσέγγιση διακυβέρνησης δεδομένων που τοποθετεί τη διαφύλαξη των δεδομένων των χρηστών στον πυρήνα της και ευθυγραμμίζεται με την αρχή της κυριαρχίας των δεδομένων. Στόχος είναι η εφαρμογή του project αυτού να διασφαλίσει ότι τα 150 εκατομμύρια άτομα που έρχονται στο TikTok κάθε μήνα απολαμβάνουν την κορυφαία στον κλάδο προστασία και ασφάλεια δεδομένων. 

Τεύχος 245

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design