ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

27 Μαρτίου 2023 06:51

Το Ταμείο Φαιστός επενδύει στην καινοτόμα τεχνολογική εταιρεία SafeSize 

Η 5G Ventures ανακοινώνει ότι το Επενδυτικό Ταμείο «Φαιστός» συμμετείχε μαζί με διεθνείς επενδυτές, κυρίως από την Ευρώπη, στον νέο γύρο χρηματοδότησης (Series A+) της ελληνικής εταιρείας SafeSize. Η εταιρεία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών (hardware & software) που αντιμετωπίζουν υπαρκτές προκλήσεις στην αγοραστική εμπειρία υποδημάτων. 

Τα νέα κεφάλαια θα επενδυθούν στην έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογικών λύσεων που λειτουργούν σε περιβάλλον retail και εκμεταλλεύονται τις τεχνολογικές δυνατότητες των προηγμένων δικτύων 5G, καθώς και στην ενίσχυση της παρουσίας της SafeSize στις διεθνείς αγορές. 

Η SafeSize έχει αναπτύξει μία καινοτόμα τεχνολογία με την οποία ο καταναλωτής βρίσκει το ακριβώς κατάλληλο μέγεθος παπουτσιού για το πόδι του. Αναλυτικά, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το εξελιγμένο ScanMate 3D foot scanner της SafeSize, το οποίο βρίσκεται σε επιλεγμένα φυσικά καταστήματα, ώστε να δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο ψηφιακό αντίγραφο του ποδιού του. Ο αλγόριθμος της SafeSize «δοκιμάζει» όλα τα παπούτσια στο πόδι του καταναλωτή και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα προσφέρει προσωποποιημένες προτάσεις για παπούτσια με άψογη εφαρμογή. Αντίστοιχα για τις περιπτώσεις online αγορών, η SafeSize έχει αναπτύξει την εφαρμογή FitMate, με την οποία ο καταναλωτής μπορεί να δημιουργήσει το ψηφιακό αντίγραφο του ποδιού του, χρησιμοποιώντας την κάμερα του smartphone του και ακολούθως να επιλέξει το κατάλληλο νούμερο παπουτσιού. 

Η SafeSize έχει επίσης αναπτύξει τεχνολογία τρισδιάστατης σάρωσης παπουτσιών, με την οποία δημιουργεί 3D απεικονίσεις για όλα τα παπούτσια που κυκλοφορούν στην αγορά. Κάθε χρόνο οι εννέα μονάδες της SafeSize σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική δημιουργούν ψηφιακές απεικονίσεις για περισσότερα από 1,5 εκατ. παπούτσια κάθε τύπου. Η SafeSize είναι η μόνη εταιρεία στον κόσμο με δική της βάση δεδομένων για τις εσωτερικές διαστάσεις των παπουτσιών. 

Η λύση της SafeSize έχει βοηθήσει περισσότερους από 20 εκατ. καταναλωτές σε όλο τον κόσμο να κάνουν την κατάλληλη επιλογή παπουτσιού. Η εταιρεία διατηρεί γραφεία σε Ελλάδα, Ολλανδία, Σλοβενία, Κίνα και πρόσφατα επέκτεινε την επιχειρηματική της δραστηριότητα σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Διαθέτει πελάτες σε 50 χώρες, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων με είδη υπόδησης όπως οι Intersport, Decathlon, Sports Direct, CCC και Xebio

Τεύχος 255

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design