ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

3 Οκτωβρίου 2022 06:43

Το πρώτο Google Cloud region στην Ελλάδα

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο της Google Cloud International, Adaire Fox-Martin, και την Πρόεδρο της ΝΑ Ευρώπης της Google, Πέγκυ Αντωνάκου, η μεγάλη επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα, με τη δημιουργία του πρώτου Google Cloud region στη χώρα. Η ανακοίνωση έλαβε χώρα στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η συμφωνία εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει περίπου 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό ΑΕΠ και θα δημιουργήσει περίπου 20.000 θέσεις εργασίας έως το 2030.

Το σημαντικό αυτό από πολλές απόψεις επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει την αναβάθμιση των υποδομών cloud της χώρας, δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων, εκπαιδευτικά προγράμματα, κ.ά.

Ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξαν η Microsoft και η AWS, η Microsoft συμβάλει στην αναβάθμιση του ψηφιακού προφίλ της χώρας, καθώς ένα μεγάλο μέρος της επένδυσης θα αξιοποιηθεί για υποθαλάσσια καλώδια και data centers.

Με τη δημιουργία του νέου Google Cloud region, οι ταχύτητες και οι δυνατότητες που παρέχονται σήμερα στους πελάτες της Google μέσα από τις υπηρεσίες της θα αναβαθμιστούν.

Το πρώτο Google Cloud region της Ελλάδας θα έχει έδρα στην Αττική, όπου θα κατασκευαστούν συνολικά τρία data center Τα Κέντρα Αριστείας που θα ακολουθήσουν, θα λειτουργήσουν σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθεί και ένα Center of Excellence στην Κρήτη.

Τεύχος 142

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design