ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

24 Μαΐου 2022 09:00

Το πρώτο πρατήριο υδρογόνου στην Ελλάδα

Ο σταθμός, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στον χώρο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στην Αγία Παρασκευή, είναι προϊόν κατά 90% και πλέον ελληνικής τεχνογνωσίας, ενώ η τεχνολογία συμπίεσης που χρησιμοποιείται αναπτύχθηκε από τη Cyrus, spin-off του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Η καινοτόμος τεχνολογία διασφαλίζει μηδενικούς ρύπους και μηδενικό θόρυβο, σε αντίθεση με άλλες τεχνολογίες συμπίεσης υδρογόνου. Η συνολική αποθηκευτική ικανότητα του συγκεκριμένου σταθμού είναι 120m3.

Ο σταθμός για την ώρα ανεφοδιάζει ποδήλατα υδρογόνου μέσα σε 2-3 δευτερόλεπτα. Σε επόμενο στάδιο, πιθανώς από τον Σεπτέμβριο, θα μπορεί να ανεφοδιάζει σκούτερ υδρογόνου, καθώς και golf carts (αμαξίδια γηπέδων γκολφ). Aπώτερος στόχος να χρησιμοποιείται σε σταθμούς ανεφοδιασμού βαρέων οχημάτων.

Επόμενο βήμα για τη Cyrus είναι η ανάπτυξη τεχνολογίας για τη συμπίεση του υδρογόνου σε μεγαλύτερη πίεση, πάνω από 400 bar, έτσι ώστε να χρησιμοποιείται σε σταθμούς ανεφοδιασμού βαρέων οχημάτων (φορτηγών, λεωφορείων, απορριμματοφόρων κ.ά.).

Καθοριστικό ρόλο στο βήμα αυτό θα διαδραματίσει η νέα χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ που θα λάβει η Cyrus από το Uni.Fund, την εισηγμένη στον Nasdaq εταιρεία Advent Technologies, αλλά και άλλους επενδυτές.

Τεύχος 71

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design