ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

1 Νοεμβρίου 2022 06:53

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone πάει Κρήτη

Το Νοσοκομείο Σητείας οργάνωσε και υλοποίησε μία ακόμα δράση στο πλαίσιο του Προγράμματος Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone στο χωριό Σφάκα του Δήμου Σητείας για τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας, σε συνεργασία με την Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σφάκας. Με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, οι κάτοικοι του χωριού Σφάκα υποβλήθηκαν σε μια σειρά βασικών διαγνωστικών εξετάσεων από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Σητείας.

H ενέργεια αυτή, αξιοποιώντας τον φορητό εξοπλισμό του Προγράμματος, παρείχε τη δυνατότητα στο ιατρικό προσωπικό, να προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής δωρεάν προληπτικό έλεγχο που συμπεριελάμβανε καρδιογράφημα, σπιρομέτρηση, μέτρηση γλυκόζης, μέτρηση πίεσης, μέτρηση ολικής χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.

Η Αλεξάνδρα Παπανικολάου, Υπεύθυνη του Ιδρύματος Vodafone ανέφερε: «Στο Ίδρυμα Vodafone είμαστε πολύ χαρούμενοι που μέσα από το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής βρισκόμαστε δίπλα σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, προσφέροντάς τους πρόσβαση σε πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας χωρίς την ανάγκη περιττών μετακινήσεων από τους ίδιους. Μένοντας πιστοί στη δέσμευσή μας για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, ενισχύουμε φέτος τη δράση μας με την εισαγωγή νέου γυναικολογικού και παιδιατρικού προληπτικού ελέγχου, ώστε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας».

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ για την τεχνική υλοποίησή του είναι υπεύθυνη η εταιρεία Vidavo. Στο Πρόγραμμα συμμετέχει επίσης το ΕΔΔΥΠΠΥ. Μέχρι σήμερα έχει προσφέρει περισσότερες από 60.000 βασικές ιατρικές εξετάσεις σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.

Τεύχος 162

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design