ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

21 Ιουλίου 2022 06:48

Το επόμενο Smart Island είναι η Νάξος

Το σχέδιο Νάξος – Το επόμενο ελληνικό Smart Island βασίζεται στην τεχνική υποδομή που προσφέρει η Amazon Web Services, η οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό των εμπλεκόμενων εταιρειών και δημόσιων φορέων, όπως τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ.ά.

Ξεκίνησαν λοιπόν δοκιμαστικές πτήσεις drones που θα μεταφέρουν βιολογικό υλικό και φάρμακα, όχι μόνο μεταξύ διαφορετικών τοποθεσιών της Νάξου, αλλά από και προς τα κοντινά νησιά, συμπληρώνοντας το ήδη εγκατεστημένο σύστημα τηλεϊατρικής. Μέχρι το τέλος του έτους, όταν έχουν ολοκληρωθεί οι τυπικές διαδικασίες, θα τεθεί σε κανονική εφαρμογή το project.

Παράλληλα, drones εφοδιασμένα με κάμερες και πομπούς θα χρησιμοποιούνται από το Λιμενικό Σώμα Νάξου για τον άμεσο έλεγχο εν εξελίξει συμβάντων στη θαλάσσια περιοχή γύρω από το νησί και σε απόσταση έως και 12 km περίπου από την ακτή. Το σχέδιο προβλέπει και την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων του νησιού και την προσαρμογή τους στο πρότυπο της smart μαρίνας.

Τα drones που θα χρησιμοποιηθούν στο project είναι ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής, βαρέως στρατιωτικού τύπου και με ενισχυμένες δυνατότητες. Αντεπεξέρχονται σε ακραίες συνθήκες, υπερκαλύπτοντας τις προδιαγραφές που έχει θέσει το ΝΑΤΟ για μη επανδρωμένες πτητικές συσκευές αυτής της κατηγορίας.

Επιπλέον, στο νησί θα εγκατασταθούν ηλεκτρικοί αισθητήρες στις θέσεις στάθμευσης για ΑμΕΑ ή οχήματα του Λιμενικού σώματος. Με παρόμοιους αισθητήρες θα είναι εφοδιασμένοι και οι κάδοι απορριμμάτων, με σκοπό να βελτιωθεί η διαδικασία της αποκομιδής και της ανακύκλωσης.

Η ΟΤΕ Academy έχει αναλάβει την επιμόρφωση των κατοίκων του νησιού στις ψηφιακές δεξιότητες, μέσω προγραμμάτων δια βίου μάθησης, προκειμένου να απλοποιηθεί η σχέση τους με το ελληνικό Δημόσιο και κατά συνέπεια να επιτευχθεί η οικονομία σε χρόνο και ενέργεια.

Τεύχος 114

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design