ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

25 Μαΐου 2023 06:44

Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής γιόρτασε 15 χρόνια λειτουργίας

Με μεγάλη επιτυχία και μαζικότητα διοργανώθηκε στις 18 Μαΐου 2023 η εκδήλωση εορτασμού των 15 χρόνων λειτουργίας του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά.

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χαιρετισμούς από τον Κυριάκο Πιερρακάκη, Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τον Γιάννη Βασιλάκο, Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο στην Κωτσόβολος-Dixons South East Europe, τον Σταύρο Μένεγο, R&D Director της Entersoft, τον Θεόδωρο Φέσσα, Chairman της Quest Holdings και Board Member της InfoQuest Technologies, την Εφη Κουτσουρέλη Vice President of the Board of Directors, Quest Holdings SA, την Στέλλα Τσιτσούλα, Managing Director της Red Communications και, φυσικά, από τον Γεώργιο Τσεκούρα, τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής, που καλωσόρισε όλους τους προσκεκλημένους.

Εκπρόσωποι της Πολιτείας, στελέχη από τον κλάδο της τεχνολογίας, καθώς και δημοσιογράφοι, αλλά και φίλοι του μουσείου, έδωσαν το παρών, διασκεδάζοντας, κάνοντας networking και συναντώντας ξανά παλιούς φίλους και συναδέλφους. Στον χώρο στήθηκε και mini έκθεση με εκθέματα από το μουσείο, τα οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μουσείο φιλοξενεί την πιο πλούσια και σπάνια συλλογή προϊόντων Πληροφορικής στη χώρα. Πάνω από 8.500 αντικείμενα hardware, software, περιοδικά και βιβλία, «αφηγούνται» τις ιστορίες πίσω από κάθε τεχνολογικό επίτευγμα. Με μότο «Το μουσείο που σου κάνει κλικ», το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής αποτελεί τη «χρονομηχανή της Πληροφορικής» στην Ελλάδα, όπου οι νεότεροι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και οι παλαιότεροι να θυμηθούν.

O Γεώργιος Τσεκούρας, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής αναφέρει σχετικά: «Ευχαριστώ θερμά όλες και όλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση για τα 15 χρόνια του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής! Είμαι ευγνώμων για όσους μέσα σε αυτά τα 15 χρόνια, ήρθαν, έμειναν, έφυγαν, ξαναγύρισαν, πρόσφεραν αφιλοκερδώς στο μουσείο την οποιαδήποτε είδους βοήθεια. Όλα αυτά τα χρόνια γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους και χαίρομαι που πλέον είναι συνοδοιπόροι του μουσείου».

Την εκδήλωση υποστήριξαν χορηγικά με Platinum χορηγίες η Entersoft και η Κωτσόβολος Dixons South East Europe, με Gold χορηγία η InfoQuest Technologies και Silver χορηγός ήταν η Canon.

Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής, το μοναδικό Μουσείο Πληροφορικής στη νοτιανατολική Ευρώπη, ξεκίνησε τις δραστηριότητες του το 2009 και από το 2012 αποτελεί τον πρώτο επίσημο φορέα στην Ελλάδα που συγκεντρώνει τη γνώση για την εξέλιξη στον χώρο της πληροφορικής από το 1970 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 σε έναν ενιαίο χώρο.

Τεύχος 291

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design