ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

14 Οκτωβρίου 2022 06:53

Το ΕΚΤ συμμετέχει στο Smart Attica

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου συμμετέχει στην κοινοπραξία του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας Smart Attica, έργο το οποίο στοχεύει να υποστηρίξει τον ψηφιακό μετασχηματισμό και να διαδώσει τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της Tεχνητής Νοημοσύνης, της Υπολογιστικής Υψηλών Επιδόσεων και της Kυβερνοασφάλειας, τόσο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και στη δημόσια διοίκηση.

Ο κόμβος Smart Attica εστιάζει σε τρεις κρίσιμους επιχειρηματικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, στην Περιφέρεια Αττικής και σε όλη την επικράτεια: Ενέργεια και Περιβάλλον, Εφοδιαστική Αλυσίδα και Κινητικότητα, και Πολιτισμός και Τουρισμός.

Ο κόμβος Smart Attica επιδιώκει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των οργανισμών του δημόσιου τομέα. Στοχεύει στην ενίσχυση της ψηφιακής τους ωριμότητας και θα προσφέρει τέσσερις τύπους υπηρεσιών καινοτομίας στις ακόλουθες κατηγορίες:

• Δοκιμή πριν από την επένδυση (test before invest).

• Οικοσύστημα καινοτομίας και ευκαιρίες δικτύωσης (innovation ecosystem and networking opportunities).

• Δεξιότητες και εκπαίδευση (skills and training).

• Υποστήριξη για την εύρεση επενδυτικού κεφαλαίου (support to find investment).

Ο κόμβος θα παρέχει το κατάλληλο πλαίσιο και εξειδικευμένη καθοδήγηση στους οργανισμούς, επιτρέποντάς τους να εφαρμόζουν νέα εργαλεία και καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα για να αξιολογούν τις τεχνικές και τις επιχειρηματικές προοπτικές των ιδεών τους.

Η κοινοπραξία του κόμβου Smart Attica αποτελείται από 17 εταίρους στην Ελλάδα και συντονίζεται από το Digital Innovation Hub (ahedd) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Τεύχος 151

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design