ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

10 Μαρτίου 2023 06:48

Το δίκτυο ύδρευσης του Ηρακλείου αποκτάει
έξυπνο σύστημα εντοπισμού διαρροών

Έξυπνο σύστημα εντοπισμού διαρροών αποκτάει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Άρδευσης Ηρακλείου (Δ.Ε.Υ.Α.Η.), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.) και το Πολυτεχνείο Κρήτης. Πρόκειται για το έργο «SmartLIK» (Smart Leak detection network based on IoT technology and
Knowledge), το οποίο θα συνδυάζει την ευφυή διαχείριση υδατικών πόρων με “πράσινες τεχνολογίες”.

Στοχεύει στην υλοποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος ευφυούς διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης της Παλαιάς Πόλης του Ηρακλείου, το οποίο μέσω σύγχρονων τεχνολογιών συλλογής και διαχείρισης δεδομένων, με βάση το διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT: Internet of Things), θα ανιχνεύει διαρροές και θα αλληλοεπιδρά με τις βασικές παραμέτρους του δικτύου.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα εγκατασταθούν 5.600 τηλεμετρικά ψηφιακά υδρόμετρα σε πελάτες της Δ.Ε.Υ.Α.Η., τα οποία θα ελέγχονται μέσω τηλεμετρίας και με τον τρόπο αυτό θα επιτυγχάνεται η αποτελεσματικότερη χρήση των πόρων, η μείωση των απωλειών νερού και της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για τη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης. Τα άμεσα οφέλη που θα προσφέρει η εγκατάσταση του καινοτόμου και ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης υδάτων με εντοπισμό διαρροών SmartLIK, είναι η εξοικονόμηση υδατικών πόρων με μείωση του μη τιμολογούμενου νερού, καθώς και η μείωση βλαβών του δικτύου που θα διασφαλίσει τη δυνατότητα για βελτιωμένη κάλυψη αναγκών ζήτησης νερού ύδρευσης. Ταυτόχρονα, θα αυξηθούν τα έσοδα για τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. που θα έχει πλέον τη δυνατότητα να προχωρήσει σε μείωση των τιμολογίων ύδρευσης.

Το SmartLIK θα καλύπτει περίπου 10.000 κατοίκους της παλιάς πόλης του Ηρακλείου, ενώ το έργο θα κοστίσει συνολικά 1.450.000 ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Απριλίου του 202

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design