ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

10 Ιανουαρίου 2023 06:46

Τι προβλέπει ο νέος κλιματικός νόμος για τη ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ο νέος εθνικός κλιματικός νόμος με ονομασία Μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και την προστασία του περιβάλλοντος, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, σηματοδοτεί μια σειρά σημαντικών τομών στην αγορά αυτοκινήτου και ειδικότερα για τα ηλεκτρικά.

Συγκεκριμένα προβλέπεται πως από την 1η Ιανουαρίου 2024 το 25% των νέων εταιρικών αυτοκινήτων θα πρέπει να είναι αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά με εκπομπές έως 50g / CO2 ανά χλμ.

Ακόμα, από την 1η Ιανουαρίου 2026 στις Περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης όλα τα καινούρια ταξί που θα ταξινομούνται, θα πρέπει να είναι ηλεκτρικά!

Τέλος, προβλέπεται ότι σε ελεγχόμενους από τους δήμους χώρους στάθμευσης και δημοτικούς χώρους στάθμευσης, θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένας σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ανά 1.000 κατοίκους του Δήμου.

Τεύχος 202

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design