ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

9 Μαρτίου 2023 06:50

Τι θα παρουσιάσει η Siemens στην ISH

Η Siemens συμμετέχει στη φετινή έκθεση ISH στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας και θα παρουσιάσει τις πλατφόρμες της που βασίζονται σε cloud, τα προϊόντα τεχνολογίας IoT(Internet of Things) και λύσεις της που κάνουν τα κτήρια εξυπνότερα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιοποίηση. Με κεντρικό μήνυμα του περιπτέρου της: «Η γρήγορη διαδρομή προς τα έξυπνα κτήρια», η εταιρεία εστιάζει στον μετασχηματισμό των κτηρίων σε έξυπνα οικοσυστήματα που ικανοποιούν τους επιχειρησιακούς στόχους των ιδιοκτητών και διαχειριστών για βελτιωμένη κτηριακή απόδοση, αλλά και τις ανάγκες των ενοίκων για άνετα και υγιή κτήρια.

Καινοτομίες που τονώνουν την κτηριακή απόδοση

Η Siemens θα παρουσιάσει στη Φρανκφούρτη για πρώτη φορά σε έκθεση ένα νέο έξυπνο σύστημα αυτοματισμού, που θα απαντά στις ανησυχίες των διαχειριστών κτηρίων και των εγκαταστατών σχετικά με την πολυπλοκότητα του κτηριακού αυτοματισμού. Το νέο σύστημα αυτοματισμού έχει σχεδιαστεί για απλά, μικρού και μεσαίου μεγέθους κτήρια. Δεν απαιτεί καμία τεχνική προσπάθεια από την πλευρά του πελάτη, όμως εξακολουθεί να προσφέρει τα οφέλη της βελτιστοποίησης της ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου.

Ένα ακόμα σημείο αναφοράς αποτελεί το καθιερωμένο σύστημα αυτοματισμού κτηρίων Desigo της Siemens, που πλέον είναι διαθέσιμο σε νέα έκδοση με ανώτερη προστασία από κυβερνοεπιθέσεις. Ως ένα από τα πρωτοπόρα συστήματα της βιομηχανίας, το σύστημα είναι εξοπλισμένο με το BACnet Secure Connect σε όλα τα επίπεδα από τον αυτοματισμό δωματίων έως το σύστημα διαχείρισης κτηρίων Desigo CC. Χάρη στη δυνατότητα επεκτασιμότητάς του, το Desigo μπορεί να συνδέσει και να ελέγξει με ασφάλεια έως χίλιες συσκευές.

Η ενεργειακή κρίση έχει οδηγήσει σε μία σημαντική αύξηση στη ζήτηση αντλιών θερμότητας. Η Siemens παρουσιάζει το σύστημα ελέγχου HVAC Climatix S400 για αντλίες θερμότητας σε κατοικίες που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Συμπαγείς ελεγκτές είναι ιδανικοί για εφαρμογές με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συνεισφέροντας στη δημιουργία ενός φιλικού προς το περιβάλλον εξοπλισμού HVAC και μειώνοντας τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των κτηρίων.

Λύσεις για data-driven κτήρια

Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να αλληλεπιδράσουν στην έκθεση με την Building X, μία ολιστική και ανοικτή πλατφόρμα με data-driven εφαρμογές και λύσεις συνδεσιμότητας για κτηριακές λειτουργίες που κυκλοφόρησε το 2022. Θα μπορέσουν, επίσης, να δουν το πρόσφατα λανσαρισμένο Connect Box, μία λύση τεχνολογίας IoT που βοηθά τους χρήστες να διαχειρίζονται μικρού και μεσαίου μεγέθους κτήρια με έναν έξυπνο και απλό τρόπο.

Τεύχος 243

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design