ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

6 Ιουλίου 2022 06:47

Τηλεπικοινωνίες νέας γενιάς από τη Vodafone με τη βοήθεια της Oracle

Η Oracle και η Vodafone ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των ευρωπαϊκών υποδομών IT και την επιτάχυνση της μετάβασης στο cloud.

Στο πλαίσιο της πολυετούς συμφωνίας, η Vodafone θα εκσυγχρονίσει και θα μετακινήσει έναν μεγάλο αριθμό συστημάτων της στο OCI Dedicated Region, μια πλήρως διαχειριζόμενη περιοχή cloud που φέρνει όλες τις υπηρεσίες Oracle Cloud στο ίδιο το δίκτυο της Vodafone και στα κέντρα δεδομένων της. Έτσι, θα εξασφαλιστεί μια ειδική πλατφόρμα cloud για να μπορέσει η Vodafone να εκσυγχρονίσει τις χιλιάδες βάσεις δεδομένων Oracle που κατέχει, καθώς και να υποστηρίξει και να επεκτείνει τα κρίσιμης σημασίας συστήματα υποστήριξης λειτουργιών (OSS) και τα υποστηρικτικά συστήματα επιχείρησης (BSS), στα οποία περιλαμβάνεται το CRM και το Order Management.

Η υλοποίηση θα επιτρέψει στη Vodafone να δημιουργεί ταχύτερα νέες εφαρμογές βασισμένες στο cloud και, εκμεταλλευόμενη την ευρεία γεωγραφική της κάλυψη, να τις διαθέτει ταυτόχρονα σε πολλαπλές αγορές.

Η Oracle θα υλοποιήσει τη λύση OCI Dedicated Regions στα κύρια κέντρα δεδομένων της Vodafone που διαχειρίζονται τις λειτουργίες IT και δικτύων στην Ευρώπη. Η υλοποίηση υπηρεσιών Oracle cloud εντός του ίδιου του δικτύου και των κέντρων δεδομένων της Vodafone θα δώσει στην εταιρεία την ευελιξία να εκσυγχρονίσει, να διαχειριστεί και να αυτοματοποιήσει κρίσιμα συστήματα χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες, όπως αυτόνομες υπηρεσίες, καθώς και να καλύψει πιο εύκολα τις απαιτήσεις αυτών των εφαρμογών όσον αφορά στην απόκριση και την απόδοση.

Επίσης, η Vodafone θα έχει άμεση πρόσβαση σε υπολογιστικούς πόρους που της επιτρέπουν να κάνει δυναμικά επαύξηση και επέκταση υπηρεσιών σε πολλαπλές γεωγραφικές περιοχές ανάλογα με τις μεταβαλλόμενες επιχειρηματικές απαιτήσεις, ενώ ταυτόχρονα θα μειώσει τα λειτουργικά κόστη και θα συμμορφώνεται με τους κανονισμούς περί της γεωγραφικής θέσης φύλαξης των δεδομένων.

Τεύχος 103

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design