ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

14 Σεπτεμβρίου 2022 06:43

Τεχνολογία φύλαξης συνόρων από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε μία τεχνολογία για την αναβάθμιση της επιτήρησης των συνόρων. Η τεχνολογία αυτή θα ενσωματωθεί σε drones καθιστώντας τα ικανά να λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη.

Πρόκειται για τη δράση Reaction που παρουσιάστηκε στο περίπτερο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Πρόκειται για μια πλατφόρμα επόμενης γενιάς πλήρως λειτουργική. Τα drones με το συγκεκριμένο λογισμικό θα μπορούν να χαρτογραφούν μόνα τους ολόκληρες εκτάσεις ενώ έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν ακόμη και άτομα που εντοπίζουν στις περιοχές ευθύνης τους.

Η βασική καινοτομία του έργου είναι η χρήση δύο αλγορίθμων, οι οποίοι, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, θα επιτρέπουν:

• Τη σάρωση μίας οριοθετημένης περιοχής, με αυτοματοποιημένο τρόπο, η οποία θα προσαρμόζεται στις συνθήκες του περιβάλλοντος και συνεχώς θα βελτιώνεται.

• Την αυτόματη αναγνώριση καθορισμένων στόχων ενδιαφέροντος, την παρακολούθησή τους και την ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων σε πραγματικό χρόνο.

Στόχος της δράσης Reaction είναι η έγκαιρη προειδοποίηση, η ταξινόμηση κρίσεων και η αξιολόγηση κινδύνων ή απειλών, καθώς θα προσφέρουν μια βελτιωμένη και αυτοματοποιημένη εικόνα στα τοπικά, περιφερειακά και εθνικά κέντρα διοίκησης.

Τεύχος 129

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design