ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

15 Νοεμβρίου 2022 06:49

Τεράστια πτώση της χρηματιστηριακής αξίας της Amazon

Αρνητική πρωτιά κατέγραψε η Amazon, καθώς παρότι δεν είναι η μόνη εταιρεία που βλέπει τη χρηματιστηριακή της αξία να πέφτει αισθητά, έγινε η πρώτη εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία που χάνει πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Συγκεκριμένα, η αξία της Amazon έπεσε στα 879 δισεκατομμύρια δολάρια την Τετάρτη, από το ανώτατο όριο των 1,88 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο του 2021.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, η διοίκηση της Amazon επεξεργάζεται τρόπους να καλύψει το κενό μέσω της αναστολής ή ακόμα και της εξάλειψης έργων που θεωρεί μη επικερδή. Ακόμα έχει ανακοινώσει πάγωμα των προσλήψεων, ενώ οι επανατοποθετήσεις εργαζομένων είναι συνεχείς.

Η Amazon, «παρέα» με άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς βιώνουν τον αντίκτυπο της κλονισμένης οικονομίας, αλλά και της επιστροφής στη ζωή εκτός σπιτιού μετά τα πολύμηνα lockdown εξαιτίας της πανδημίας. Η Meta, που είχε φτάσει λίγο πάνω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε αξία τον Αύγουστο του 2021, έκλεισε σε μόλις 300 δισεκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή, ενώ αντίστοιχα η Microsoft που είχε κορυφωθεί σε περίπου 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, την Παρασκευή έκλεισε στα 1,84 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τεύχος 172

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design