ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

8 Νοεμβρίου 2022 06:45

Τα Hyperscale Data Center οδηγούν τις εξελίξεις

Του Στάθη Ασπιώτη

Νέα έρευνα της ResearchAndMarkets.com είναι διαθέσιμη σχετικά με την αγορά Data Center Storage, τη σημερινή παγκόσμια κατάσταση και τις προβλέψεις έως το 2027.

Τα βασικά στατιστικά της έρευνας:

• Οι τάσεις που οδηγούν την παγκόσμια αγορά Data Center Storage περιλαμβάνουν αυξανόμενο edge deployment, υιοθέτηση των flash/NVMe και την αυξανόμενη δημοτικότητα του software-defined storage. Μεταξύ των διαφόρων διαθέσιμων υποδομών, η αποθήκευση NAS οδηγεί περίπου το 70% του μεριδίου του κλάδου. Οι πάροχοι περιεχομένου, τα μέσα ενημέρωσης και οι επιχειρήσεις ψυχαγωγίας θα είναι οι κύριοι επιχειρηματικοί κλάδοι που θα αξιοποιήσουν λύσεις αποθήκευσης flash που βασίζονται σε NAS.

• Η υιοθέτηση της υβριδικής αποθήκευσης, που συνδυάζει τις δυνατότητες των HDD και των SSD, θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια και θα αυξηθεί με το υψηλότερο CAGR.

• Η Seagate Technology, η Toshiba και η Western Digital είναι οι προμηθευτές HDD στην αγορά Data Center Storage. Επιπλέον, εταιρείες όπως η Pure Storage, η Huawei Technologies, η Dell Technologies, η Fujitsu κ.λπ., είναι μερικοί από τους μεγαλύτερους προμηθευτές SSD στον κλάδο.

Οι βασικές τάσεις που διαπιστώνει η έρευνα είναι οι ακόλουθες:

• Σε παγκόσμιο επίπεδο, το cloud, το IT και οι τηλεπικοινωνίες αναμένουν να γνωρίσουν την ταχύτερη ανάπτυξη για τον κλάδο της αποθήκευσης δεδομένων. Η υιοθέτηση του cloud από τις επιχειρήσεις, η ανάπτυξη κέντρων δεδομένων για την ανάπτυξη 5G και το μοντέλο pay-as-you-go για cloud storage είναι μερικές από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από αυτήν την αύξηση.

• Το Banking, Financial Services & Insurance είναι άλλος ένας κλάδος που θα σημειώσει σημαντική ανάπτυξη στην υιοθέτηση υποδομών αποθήκευσης. Το 2021, περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο χρήστες επιβιβάστηκαν στην Brubank, μια πλήρως ψηφιακή τράπεζα εξουσιοδοτημένη να διεξάγει εργασίες από την Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής. Ομοίως, η WeBank, με την Tencent ως κύριο επενδυτή, εξυπηρετεί περίπου 200 εκατομμύρια ανθρώπους.

• Η υιοθέτηση τεχνολογιών, όπως τα Big Data και το IoT από τοπικές επιχειρήσεις μέσω πρωτοβουλιών ψηφιοποίησης είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση της προμήθειας συστημάτων all-flash και υβριδικών συστοιχιών.

• Οι αυξανόμενες καινοτομίες στα μέσα αποθήκευσης που αναμένεται να επηρεάσουν την παγκόσμια αγορά Data Center Storage περιλαμβάνουν την υιοθέτηση του DNA και της ολογραφικής αποθήκευσης. Με εταιρείες, όπως η Quantum και η Hewlett Packard Enterprise να επαναφέρουν την αγορά αποθήκευσης σε ταινίες στη βιομηχανία αποθήκευσης.

• Η υιοθέτηση software-defined storage αναμένεται να χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο στο Data Center Storage τα επόμενα χρόνια, κυρίως επειδή πάνω από το 80% των δεδομένων που παράγονται δεν είναι δομημένα, γεγονός που καθιστά δυσκολότερη την αποθήκευση σε ένα παραδοσιακό σύστημα αποθήκευσης. Το software-defined storage στα use cases είναι επί του παρόντος χαμηλά στην αγορά. Τα περισσότερα use cases βρίσκονται σε χώρες όπως η Δυτική Ευρώπη, οι ΗΠΑ και η Κίνα, ενώ η υιοθέτηση του θα αυξηθεί, μαζί με τις πλατφόρμες hyper-converged / αρχιτεκτονική rack level.

Τεύχος 167

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design