9 Μαΐου 2023 06:56

Τα περιβαλλοντικά οφέλη από την ηλεκτροκίνηση

Το 2030, η ηλεκτροκίνηση θα εξοικονομεί τουλάχιστον 5 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα. Παράλληλα, σε βάθος χρόνου, κάθε όχημα θα εξοικονομεί 15 τόνους διοξειδίου του άνθρακα κατά μέσο όρο, γεγονός που θα αντιστοιχεί σε 5.665 λίτρα καυσίμου, εξηγεί το ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Το όφελος θα είναι μεγαλύτερο μετά το 2030, όταν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, αλλά και λίγο αργότερα όταν μετά τα αυτοκίνητα θα ακολουθήσουν τα ηλεκτρικά λεωφορεία και φορτηγά.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων πρόκειται φέτος να αυξηθούν καταγράφοντας ένα μεγάλο ρεκόρ, διευρύνοντας το μερίδιό τους στη συνολική αγορά αυτοκινήτων κοντά στο 20%. Ποσοστό που θα οδηγήσει στον μετασχηματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η νέα έκδοση του ετήσιου Global Electric Vehicle Outlook της IEA (Διεθνής Οργάνωση Ενέργειας) δείχνει ότι περισσότερα από 10 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα πωλήθηκαν παγκοσμίως το 2022 και ότι οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 35% φέτος, φθάνοντας τα 14 εκατομμύρια. Αυτή η εκρηκτική ανάπτυξη σημαίνει ότι το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη συνολική αγορά αυτοκινήτων έχει αυξηθεί από το περίπου 4% το 2020 σε 14% το 2022 και πρόκειται να αυξηθεί περαιτέρω στο 18% φέτος.

Τεύχος 280

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design