ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

3 Μαΐου 2022 09:01

Ταμείο Ανάκαμψης: Έρχονται 6 έργα για την «Ψηφιακή μετάβαση» ΜμΕ αξίας 350 εκατ. ευρώ

Έξι έργα στο πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων έρχονται το επόμενο διάστημα καθώς έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το πρώτο θα αφορά στην ψηφιακή αναβάθμιση τους μέσω ψηφιακών εργαλείων και η ενίσχυση θα γίνεται με την μορφή κουπονιού αξίας 700 και 1.400 ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο είναι προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ και θα μπει στις «ράγες» μέσω της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες θα βγει στον αέρα σε μία φάση – και όχι σε δύο όπως σχεδιαζόταν αρχικά, στα μέσα Ιουνίου. Για την ολοκλήρωση του έργου, βρίσκεται στο τελικό στάδιο η δημοσίευση της Κοινής Υπoυργικής Απόφασης (ΚΥΑ), η οποία θα εξειδικεύσει τα επιμέρους προγράμματα, προκειμένου να ενεργοποιηθεί και το πρόγραμμα των vouchers. Σημειωτέον ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούν να διαλέγουν μέσα από μια ειδική πλατφόρμα τύπου marketplace, τα εργαλεία που εξυπηρετούν τις ανάγκες τους.

Η ψηφιακή δράση για της ΜμΕ δεν εξαντλείται βέβαια στα κουπόνια αλλά περιλαμβάνει και συμπληρωματικές δράσεις, όπως η επιδότηση ψηφιακών επενδύσεων και η προώθηση των ψηφιακών συναλλαγών. Η επιδότηση των ψηφιακών επενδύσεων αφορά στην ανάπτυξη ψηφιακών προϊόντων, ώστε να ενισχυθεί ευρύτερα το εγχώριο οικοσυστήματος πληροφορικής. Ειδικότερα, μέσω της πρώτης φάσης του προγράμματος, προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ, θα επιδοτηθούν ψηφιακές επενδύσεις, με την μορφή επιστρεπτέας επιχορήγησης, ύψους από 200.000 ως 2 εκατ. ευρώ, για την ανάπτυξη υποδομών και υπηρεσιών cloud. Παράλληλα βέβαια, μέσα στο καλοκαίρι θα προχωρήσει και η αναβάθμιση ή αντικατάσταση 500.000 ταμειακών μηχανών, καθώς και στην αντικατάσταση 100.000 παλαιών μηχανημάτων POS.

Τεύχος 56

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design