ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

20 Απριλίου 2022 09:01

Ταμείο Ανάκαμψης: Έρχεται «έξυπνος βοηθός» για τους στρατηγικούς επενδυτές

Του Γιώργου Καλούμενου

Ένα ειδικό πληροφοριακό σύστημα για τις ανάγκες των στρατηγικών επενδυτών, ώστε αυτοί αλλά και οι αρμόδιοι φορείς του δημοσίου που εμπλέκονται να μπορούν να παρακολουθούν σε κάθε στάδιο την πρόοδο των επενδύσεων, δημιουργείται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το σύστημα θα υποστηρίζει την παρακολούθηση των στρατηγικών επενδύσεων από την κατάθεση του εισηγητικού φακέλου στη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ για την έκδοση απόφασης της Δ.Ε.Σ.Ε. έως και την ολοκλήρωση της εκάστοτε στρατηγικής επένδυσης, καθώς και την παρακολούθηση τυχόν μακροχρόνιων υποχρεώσεών της.

Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο του έργου, το σύστημα θα συνοδεύεται και από ένα Portal επενδυτών, καθώς κι από έναν «Έξυπνο Βοηθό του Επενδυτή», όπως smart agents/bots, τα οποία θα μπορούν να απαντούν αυτοματοποιημένα σε ερωτήσεις με τη βοήθεια αλγορίθμων μηχανικής μάθησης. Τα chat και voice bot θα είναι ικανά να υποστηρίξουν τους επενδυτές σε πάνω από 8 γλώσσες.

Εκτός του portal, για την όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση των επενδυτών θα υπάρχει και εφαρμογή στο App Store, το Google Play και το Huawei Store. Μέσω της εφαρμογής αυτής, οι επενδυτές θα ειδοποιούνται για την κατάσταση φακέλου ή για τυχόν νέες προσθήκες στην κείμενη νομοθεσία με τη βοήθεια push notification στο κινητό. Παράλληλα βέβαια η εφαρμογή θα χρησιμοποιείται και για τη συγκέντρωση χρήσιμων στατιστικών. Για την προώθηση δε της εφαρμογής προβλέπεται να τρέξουν καμπάνιες εγκατάστασης σε Facebook, Instagram και Google.

Τεύχος 53

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design