20 Μαΐου 2022 08:57

Τέλος το μποτιλιάρισμα με τη βοήθεια του AI

Οι ερευνητές του Aston University ανέπτυξαν σύστημα φαναριών τεχνητής νοημοσύνης που θα φέρει το τέλος των μποτιλιαρισμάτων στους δρόμους. Το μοντέλο εκπαιδεύτηκε με μία πλατφόρμα προσομοίωσης κίνησης, μαθαίνοντας πώς να χειρίζεται διαφορετικά σενάρια και πώς να προσαρμόζεται σε διαφορετικές συνθήκες. Παράλληλα, η τεχνητή νοημοσύνη συνδέεται με κάμερες παρακολούθησης της κυκλοφορίας και ρυθμίζει τα φανάρια ανάλογα.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι το σύστημα προσομοίωσης αυτό ξεκίνησε ως ένα παιχνίδι ελέγχου της κυκλοφορίας που με κάθε πέρασμα αυτοκινήτου από μια διασταύρωση παίρνει μία «ανταμοιβή», ενώ κάθε φορά που δημιουργείται ουρά παίρνει μία «ποινή».

Το επόμενο στάδιο λοιπόν είναι να εγκατασταθεί το πρόγραμμα σε μια οποιαδήποτε διασταύρωση και να ξεκινήσει να μαθαίνει αυτόνομα, ώστε αργότερα να γίνει η εγκατάσταση και δοκιμή του σε πραγματικές διασταυρώσεις με φανάρια.

Τεύχος 69

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design