ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

3 Μαρτίου 2023 06:49

Συνεχίζει σε ανοδική τροχιά ο δείκτης οικονομικού κλίματος

Την ανοδική του πορεία για τέταρτο κατά σειρά μήνα συνέχισε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα. Ο δείκτης κινήθηκε θετικά και τον Φεβρουάριο και πλέον έφτασε στις 107,5 μονάδες έναντι 105,9.

Σύμφωνα με την έρευνα οικονομικής συγκυρίας η άνοδος προέρχεται από βελτίωση των προσδοκιών σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, αν και η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχωρεί.

Οι κύριες παράμετροι του διεθνούς περιβάλλοντος φαίνεται να παγιώνονται και οι έως τώρα επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, την κρίση στις αγορές ενέργειας και τον πληθωρισμό, έχουν ενσωματωθεί σε μεγάλο βαθμό στις προσδοκίες, για αυτό και οι αντίστοιχοι ευρωπαϊκοί δείκτες παραμένουν αμετάβλητοι αυτόν τον μήνα.

Σε εγχώριο επίπεδο, η ανοδική τάση συγκλίνει με τα ιστορικά δεδομένα στις περισσότερες προεκλογικές περιόδους, όταν και καταγράφεται γενικώς βελτίωση των προσδοκιών για την πορεία της οικονομίας και τη μελλοντική θέση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ταυτόχρονα, οι αρχικοί φόβοι για γενικευμένη ύφεση στην Ευρώπη κατά τον χειμώνα δεν επαληθεύτηκαν, ενώ υπάρχουν και πρώιμα σημάδια για την ερχόμενη τουριστική περίοδο, που είναι θετικότερα του αναμενόμενου. Αν και οι βασικές συνθήκες και περιορισμοί τής οικονομίας δεν μεταβάλλονται βραχυπρόθεσμα, οι μετεκλογικές εξελίξεις και η ανάδειξη νέας κυβέρνησης σε εύλογο χρόνο θα αποσαφηνίσουν τα χαρακτηριστικά της επόμενης περιόδου.

Τεύχος 239

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design