ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

16 Ιανουαρίου 2023 06:59

Συνεργασία Foxconn και Nvidia για αυτοκινούμενα οχήματα 

Της Αφροδίτης Μπαλίδου 

Η Nvidia και η Foxconn ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη πλατφορμών αυτοκινούμενων οχημάτων (self- driving vehicles’ platforms). H Foxconn δήλωσε ότι θα κατασκευάσει ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου (ECUs) για αυτοκίνητα με βάση το τσιπ DRIVE Orin της Nvidia, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για την επεξεργασία δεδομένων σε συνδεδεμένα και αυτόνομα οχήματα. 

Οι πλατφόρμες και οι μονάδες ελέγχου παρέχονται σε αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, υπό την προϋπόθεση ότι εργάζονται για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων. Αυτή η συνεργασία θα καλύψει ένα κενό που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς οι εταιρείες που αναπτύσσουν ηλεκτρικά και αυτόνομα αυτοκίνητα έχουν δυσκολευτεί να φέρουν προϊόντα στην αγορά τα τελευταία χρόνια, λόγω του αυξανόμενου κόστους και των δυσκολιών στην αύξηση της παραγωγής. 

Η Nvidia δήλωσε ότι η τεχνολογία της, η οποία περιλαμβάνει τσιπ για την επεξεργασία πληροφοριών από αισθητήρες σε πραγματικό χρόνο, θα βοηθήσει τη Foxconn να ξεπεράσει ορισμένες από αυτές τις προκλήσεις. Βλέπει μια ευκαιρία αγοράς 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και ανέφερε έσοδα 251 εκατομμυρίων δολαρίων από τον κλάδο κατά το τρίτο τρίμηνο. Η εταιρεία κατασκευής τσιπ σημείωσε επίσης ότι η συγχώνευση θα της επιτρέψει να κλιμακώσει τις προσπάθειες για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για τσιπ για αυτόνομα οχήματα. 

Τεύχος 206

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design