ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

6 Δεκεμβρίου 2022 06:46

Συνεργασία Airbus και Renault

Η Airbus και η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault Group ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνητικού για την έρευνα και τη συνεργασία στην κατασκευή ηλεκτρικών μπαταριών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία αφορά στην ανάπτυξη ηλεκτρικών μπαταριών για αυτοκίνητα και αεροπλάνα. Όπως αναφέρεται, «οι ομάδες μηχανικών της Airbus και του Ομίλου Renault θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ωρίμαση τεχνολογιών που σχετίζονται με την αποθήκευση ενέργειας, η οποία παραμένει μία από τις βασικές προκλήσεις για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων μεγάλης εμβέλειας».

Αναφερόμενος στην εξέλιξη αυτή, ο Engineering EVP της Renault, Gilles Le Borgne, σχολίασε: «Για πρώτη φορά, δύο ευρωπαϊκές εταιρείες που είναι κορυφαίες σε διαφορετικούς κλάδους μοιράζονται γνώσεις μηχανικής για να διαμορφώσουν το μέλλον των υβριδικών-ηλεκτρικών αεροσκαφών».

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών θα συμβάλει στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050 τόσο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας όσο και στον τομέα των αερομεταφορών.

Τεύχος 187

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design