ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

23 Μαρτίου 2023 06:49

Συνεργασία της SAS με το τμήμα Στατιστικής του ΟΠΑ

Το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και η SAS, εταιρία με δραστηριότητα στο χώρο των Advanced Analytics και της Τεχνητής Νοημοσύνης, ανακοίνωσαν την ενίσχυση της πολυετούς συνεργασίας τους, μέσω της εισαγωγής του πρώτου προγράμματος Ακαδημαϊκής Εξειδίκευσης μεταπτυχιακού επιπέδου στη Στατιστική και Επιστήμη Δεδομένων με τη χρήση της SAS (SAS Academic Specialization in Statistics and Data Science) στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν για τους φοιτητές του τμήματος και αποτελεί προϊόν εκτενούς σχεδιασμού και συνεργασίας μεταξύ του Ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Στατιστικής και της SAS με στόχο την εξειδίκευση των φοιτητών σε νέες τεχνολογίες και καίρια επιστημονικά πεδία της επιστήμης των δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης όπως η μηχανική μάθηση (machine learning), η μοντελοποίηση δεδομένων μεγάλου όγκου (big data) και τα Cloud Analytics.

Ο Υπεύθυνος του τμήματος Εκπαίδευσης και Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων στη SAS Ελλάδας Δρ. Στέφανος Κεχαγιάς σχολίασε σχετικά: «H Στατιστική και η Επιστήμη των Δεδομένων, πεδία στα οποία η SAS έχει τις ιδρυτικές της καταβολές, είναι ζωτικοί πυλώνες του εν εξελίξει ψηφιακού μετασχηματισμού στη χώρα μας. Η συνεργασία μας με το Τμήμα Στατιστικής του ΟΠΑ, ένα τμήμα υψηλότατου ακαδημαϊκού επιπέδου και διεθνούς εκτίμησης που διαρκώς αναζητά τη βελτίωση της μαθησιακής εμπειρίας, ενισχύει το θεωρητικό υπόβαθρο των ήδη περιζήτητων φοιτητών του Τμήματος με τις πλέον σύγχρονες ψηφιακές δεξιότητες Μηχανικής Μάθησης και Τεχνητής Νοημοσύνης. Είμαστε περήφανοι για την ενίσχυση της συνεργασίας με το ΟΠΑ και προσμένουμε να καλωσορίσουμε την πρώτη τάξη αποφοίτων αυτό το φθινόπωρο».

Τεύχος 253

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design