ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

18 Απριλίου 2023 06:51

Συνεργασία Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη και ΕΜΠ

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη ανακοίνωσε τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) στον τομέα της Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας.
Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη την Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023 στα γραφεία Διοίκησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από τον Managing Director του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη (ΟΕΣ), κο Αλέξανδρο Δ. Σαρακάκη, την Human Resources Director ΟΕΣ, κα Ρένια Κρεμαλή και τον Πρύτανη του ΕΜΠ, Καθηγητή Ανδρέα Μπουντουβή, παρουσία του κου Φίλιππου Μενάγια, Business Unit Director Commercial Vehicles and Machinery ΟΕΣ, του κου Δημήτρη Κανατά, Business Unit Director Automotive Consumer Solutions ΟΕΣ, της κας Μαρίας Ξυτάκη, Corporate Affairs and Communications Manager ΟΕΣ, των Αντιπρυτάνεων Ευάγγελου Σαπουντζάκη, Ιωάννη Χατζηγεωργίου και Δρόσου Γκιντίδη, του Καθηγητή Γεώργιου Πανταζή και του Αναπληρωτή Καθηγητή Δημήτριου Κουλοχέρη.

Η συνεργασία έχει ως στόχο να δημιουργήσει νέες γέφυρες συνεργασίας μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και του ευρύτερου κλάδου της κινητικότητας (mobility) σε ένα πλαίσιο δραστηριοτήτων με έμφαση τις κοινές ερευνητικές και εκπαιδευτικές δράσεις, διευρύνοντας τους ορίζοντες των φοιτητών, των ερευνητών και των εργαζομένων του ΟΕΣ.

Η διμερής συνεργασία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

• Την ανταλλαγή και διάδοση πληροφοριών και γνώσεων στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας που σχετίζεται με τους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας και της κατασκευής μηχανολογικών προϊόντων.

• Την υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με τη συμμετοχή ερευνητών και εργαζομένων σε ερευνητικά έργα ή ακόμη και σε διπλωματικές και μεταδιδακτορικές ερευνητικές εργασίες, καθώς επίσης και τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης των φοιτητών στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη.

• Τη μακροπρόθεσμη ερευνητική συνεργασία με τα ερευνητικά εργαστήρια του Πανεπιστημίου σε όλους τους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας που σχετίζονται με την αυτοκινητοβιομηχανία και τη βιομηχανία μηχανολογικών προϊόντων.

• Την ευθεία και ανοιχτή επικοινωνία του Γραφείου Σταδιοδρομίας (Career Office) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη για την προώθηση των ανοιχτών θέσεων εργασίας στις ομάδες φοιτητών του ΕΜΠ, καθώς και την ενεργή συμμετοχή του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη στις Ημέρες Καριέρας & Διασύνδεσης του ΕΜΠ.

• Τη διοργάνωση διαλέξεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων με στόχο την ενίσχυση της επιμόρφωσης των φοιτητών στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας και της κατασκευής μηχανολογικών προϊόντων.

Τεύχος 266

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design