ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

25 Ιανουαρίου 2023 06:50

Συνελήφθη ο ιδρυτής του Bitzlato

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Η νεοϊδρυθείσα National Cryptocurrency Enforcement Team (NCET), μέρος του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ), ανακοίνωσε τη σύλληψη του Anatoly Legkodymov στο Μαϊάμι της Φλόριντα, πριν από λίγες ημέρες.

Ο Legkodymov, σύμφωνα με τις πληροφορίες του DoJ είναι Ρώσος υπήκοος και κατοικεί στο Shenzhen της Κίνας. Κατηγορήθηκε ότι διευθύνει το Bitzlato, ένα παράνομο κρυπτο-ανταλλακτήριο που λειτουργεί στο dark web, με έδρα την Κίνα και για διακίνηση παράνομων κεφαλαίων.

Μαζί με τις γαλλικές αρχές, την Europol και τους εταίρους στη Γερμανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κύπρο, η NCET κατέσχεσε τους σέρβερς του Bitzlato, «διαλύοντας» έτσι την ψηφιακή του υποδομή.

Η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας Lisa Monaco δήλωσε ότι το Bitzlato «διευκόλυνε τη μετάδοση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε παράνομα κεφάλαια, τροφοδοτώντας αγορές στο dark web, σε συνεργασία με την Hydra, και ξέπλυνε έσοδα από επιθέσεις ransomware».

Το Bitzlato φαίνεται, επίσης, να είχε περισσότερα από 15 εκατομμύρια δολάρια έσοδα από ransomware, σύμφωνα με το DoJ. «Διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στο ξέπλυμα μετατρέψιμου εικονικού νομίσματος (CVC) διευκολύνοντας παράνομες συναλλαγές για φορείς ransomware που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία» δήλωσε το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, ενώ ο Breon Peace, εισαγγελέας των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, προειδοποίησε πως η εν λόγω δίωξη θα πρέπει να λειτουργήσει παραδειγματικά σε όποιον εμπλέκεται σε αντίστοιχες δραστηριότητες.

Τεύχος 213

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design