ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

19 Μαΐου 2023 06:55

Συμφωνία Tamares Telecom- Grid Telecom για σύνδεση Ευρώπης – Μέσης Ανατολής

Σε συμφωνία για την κατασκευή του υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος οπτικών ινών ANDROMEDA που θα διασυνδέει την Ελλάδα με την Κύπρο και το Ισραήλ, κατέληξαν η Tamares Telecom – θυγατρική εταιρεία της Aluma Infrastructure Fund – και η Grid Telecom, θυγατρική εταιρεία και φορέας τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Grid Telecom και της Tamares Telecom για το σύστημα ANDROMEDA αναμένεται να προσφέρει προηγμένες λύσεις μεταφοράς δεδομένων, μέσα από τη δημιουργία μίας νέας τηλεπικοινωνιακής γέφυρας μεταξύ της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Το διηπειρωτικό καλωδιακό σύστημα οπτικών ινών θα παρέχει συνδέσεις τεχνολογίας αιχμής με διεθνή εμβέλεια σε πελάτες τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών χονδρικής, σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο, τη Μεσόγειο και την Αραβική Χερσόνησο. Με αυτό τον τρόπο θα αναπτυχθεί μία εναλλακτική ψηφιακή λεωφόρος μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, που αναμένεται να έχει αποφασιστική συμβολή στην ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας.

Το σύστημα ANDROMEDA, που θα διασυνδέει την Ελλάδα με την Κύπρο και το Ισραήλ, θα δημιουργήσει μία εναλλακτική κρίσιμη διέλευση μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, μεγάλης γεωπολιτικής αξίας, η οποία θα εξασφαλίσει υπερυψηλή χωρητικότητα και εξαιρετικά χαμηλή υστέρηση στη μεταγωγή δεδομένων, ενώ μέσω πρόσθετων υποθαλάσσιων και χερσαίων συνδέσεων, θα προεκτείνεται δυτικά προς τα Βαλκάνια, την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη και ανατολικά προς την Αραβική Χερσόνησο και άλλους σημαντικούς προορισμούς.

Ο Πρόεδρος του ομίλουAluma Infrastructure Fund, Ori Yogev,δήλωσε σχετικά: «Η Tamares Telecom αναπτύσσει και επεκτείνει συνεχώς τις εθνικές και διεθνείς υποδομές της. Η συνεργασία μας με την Grid Telecom για την κατασκευή και λειτουργία του καλωδιακού συστήματος ANDROMEDA θα ενδυναμώσει σημαντικά την ήδη ισχυρή εμβέλειά μας στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Οι επενδύσεις μας σε νέα τηλεπικοινωνιακά έργα και ολοκληρωμένες επιχειρηματικές λύσεις αναδεικνύουν την ηγετική μας θέση η οποία οφείλεται  κυρίως στη διαφοροποίηση των υποδομών μας με την κατασκευή νέων υποθαλάσσιων καλωδιακών συστημάτων και οπτικών δικτύων διέλευσης. Καλύπτουμε έτσι την αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς για μεταφορά δεδομένων υψηλής αξίας, μέσω μίας εναλλακτικής τηλεπικοινωνιακής γέφυρας μεταξύ Ανατολής και Δύσης».

Τεύχος 288

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design