4 Μαΐου 2022 08:56

Συμφωνία Huawei και Lancom για την ανάπτυξη των Data Centers

Η Huawei Digital Power υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με τη Lancom Ltd, για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους στην Ελλάδα και με κοινό όραμα την ενίσχυση του τομέα των Data Centers στα Βαλκάνια. Η Lancom ως ο μεγαλύτερος Ελληνικός, ανεξάρτητος πάροχος Cloud υπηρεσιών με τρία ιδιόκτητα Data Centers σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αποτελεί μακροπρόθεσμο στρατηγικό συνεργάτη για την ασφαλή και βιώσιμη ανάπτυξη λύσεων Data Center στην Ελλάδα. H Huawei και η Lancom υπέγραψαν τη συμφωνία στο πλαίσιο του Data Cloud Congress 2022 στο Μονακό. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Jacky Chen, President Digital Power Technologies CEE&Nordic. Υπογράφοντας τη συμφωνία, η Lancom και η Huawei συμφωνούν από κοινού να αναπτύξουν την αγορά Data Center και Cloud Services στην Ελλάδα παρέχοντας καινοτόμες και άκρως ανταγωνιστικές υπηρεσίες σε ολόκληρο τον κλάδο.

Σκοπός των δύο εταιριών είναι να καταφέρουν να εδραιωθούν ως ηγέτες στον κλάδο των Data Centers στην περιοχή των Βαλκανίων. Κοινή επιδίωξη των δύο εταιρειών είναι να καινοτομήσουν, συνδυάζοντας την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, τη διανομή υψηλής ισχύος, την ελεύθερη ψύξη καθώς και τις προκατασκευασμένες λύσεις Data Centers.
Η Lancom σκοπεύει να ενσωματώσει και να εφαρμόσει τις λύσεις που προτείνει η Huawei για τα Data Centers στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της, αλλά και σε έργα τρίτων. Επίσης, εντός του campus του «Balkan Gate» θα λειτουργήσει στρατηγικό κέντρο εκπαίδευσης της Huawei, παρέχοντας πρακτική εμπειρία σε κορυφαία ταλέντα από Βαλκανικά Πανεπιστήμια, συνεργάτες, ειδικούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες συνέργειες που θα προσθέσουν αξία στον κλάδο.

Τεύχος 57

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design