ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

8 Φεβρουαρίου 2023 06:58

Συμφωνία της Ericsson για 5G στη Γερμανία

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Η Ericsson εξασφάλισε συμφωνία με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Mugler για την παροχή ιδιωτικών δικτύων 5G σε μια σειρά βιομηχανιών στη Γερμανία, ενισχύοντας τα φιλόδοξα εγχειρήματα της χώρας για ψηφιακό μετασχηματισμό.

Οι δύο εταιρείες έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν για έργα σε ιδιωτικές πανεπιστημιουπόλεις που στόχευαν τομείς όπως η μεταποίηση, η ενέργεια, οι υπεράκτιες και μεταποιητικές βιομηχανίες, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, η υγειονομική περίθαλψη κ.ά.

Η Ericsson προσφέρει ιδιωτικά δίκτυα 5G και επιτρέπει προηγμένες λειτουργίες μέσω αυτοματισμού, ευελιξίας και έξυπνης συνδεσιμότητας, προσφέροντας LTE και αυτόνομη συνδεσιμότητα 5G ταυτόχρονα. Πέρα από τη δραστηριοποίηση στη Γερμανία, έχει αναπτύξει το ιδιωτικό της 5G στο Ηνωμένο Βασίλειο σε συνεργασία με τον Όμιλο BT το 2022.

Mugler και Ericsson θα εργαστούν σε περιπτώσεις χρήσης, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ψηφιακών δίδυμων για τη βελτιστοποίηση των εργασιών παραγωγής, όπως η παρακολούθηση περιουσιακών στοιχείων και η αυτοματοποίηση σε πραγματικό χρόνο για τη βελτίωση της παραγωγικότητας. Επιπλέον, θα χρησιμοποιήσει το δίκτυο για τη διεξαγωγή επιθεωρήσεων ασφαλείας μέσω drones επαυξημένης πραγματικότητας και έξυπνης επιτήρησης, ιδιαίτερα σε πιο επικίνδυνα περιβάλλοντα, όπως λιμάνια και ορυχεία.

Ο Burkhard Zimmermann, Account Director της Ericsson, δήλωσε ότι το ιδιωτικό 5G μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στα υπάρχοντα εταιρικά δίκτυα, εξασφαλίζοντας εμπιστευτικότητα για τα ευαίσθητα δεδομένα και πληρώντας σημαντικές απαιτήσεις σχετικά με το απόρρητο, τη χαμηλή καθυστέρηση και τη διαθεσιμότητα. «Αυτές οι δυνατότητες δικτύου έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν ψηφιακά την κοινωνία αναθεωρώντας ριζικά πολλούς τομείς», δήλωσε, μάλιστα, σχετικά ο ίδιος.

Τεύχος 223

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design