25 Απριλίου 2023 06:43

Συμφωνία – σταθμός για το μέλλον των τηλεπικοινωνιών

Στην πώληση τηλεπικοινωνιακών υποδομών στη Saudi Telecom προχώρησε η United Group, πραγματοποιώντας ένα από τα πιο σημαντικά deal του τελευταίου διαστήματος στην Ευρώπη. Μέσω της συμφωνίας, η Saudi Telecom εξαγοράζει το 100% του δικτύου πύργων κινητής τηλεφωνίας που διαθέτει η United Group σε Βουλγαρία, Κροατία και Σλοβενία (TowerCo).

Η Saudi Telecom, μέσω της θυγατρικής της, TAWAL, αποτελεί τον μεγαλύτερο ολοκληρωμένο πάροχο υποδομών ICΤ στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, με περισσότερους από 16.000 πύργους κινητής τηλεφωνίας. H συμφωνία αποτιμά την TowerCo σε 1,22 δισ. ευρώ. Η συναλλαγή αντιπροσωπεύει έναν εξαιρετικά υψηλό πολλαπλασιαστή Enteprise Value / EbitdaAL για το 2022, ύψους 20,1x.

Πρόκειται για την πρώτη επένδυση που πραγματοποιεί ο Σαουδαραβικός κολοσσός στις τηλεπικοινωνίες στην Ευρώπη. Η πώληση της υποδομής ακολουθεί τη διεθνή τάση για διαχωρισμό των υποδομών των πύργων κινητής τηλεφωνίας από τους τηλεπικοινωνιακούς φορείς.

Σημειώνεται ότι η United Group έχει παρουσία σε 8 χώρες, συντηρεί 15.000 θέσεις εργασίας και παρέχει υπηρεσίες σε περισσότερους από 15.000.000 πελάτες, ενώ τα ετήσια έσοδά της ανέρχονται σε 2,7 δισ. ευρώ.

O Νίκος Σταθόπουλος, της βρετανικής BC Partners, η οποία κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της United Group, δήλωσε μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας: «Η συγκεκριμένη πώληση αποτελεί ορόσημο στην πορεία ανάπτυξης και επέκτασης της United Group. Πρόκειται για μια συμφωνία που δίνει τη δυνατότητα στη United Group να συνεχίσει να επενδύει στις υποδομές και τις υπηρεσίες της στις τηλεπικοινωνίες και τα media».

Τεύχος 271

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design