ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

20 Σεπτεμβρίου 2022 06:46

Στο «κενό» η έφεση της Google – Παραμένει το γιγάντιο πρόστιμο της Ε.Ε.

Του Χρίστου Κρανάκη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επικύρωσε την αρχική της καταδικαστική ετυμηγορία κατά της Google για υιοθέτηση πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η Google το 2018 είχε καταδικαστεί από την Κομισιόν για παράτυπη χρήση του λειτουργικού συστήματος Android με σκοπό να εδραιώσει την κυριαρχία της μηχανής αναζήτησής της και της είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 4,34 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Παρά την κατάθεση έφεσης από την εταιρεία, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρέμεινε στο αρχικό σκεπτικό της Κομισιόν, αποφασίζοντας απλά την αμελητέα μείωση του προστίμου από 4,34 σε 4,125 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το παρόν πρόστιμο έρχεται να προστεθεί στις άλλες δύο αντιμονοπωλιακές κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Google μεταξύ 2017 και 2019. Συνολικά, το ύψος των ποινών αυτών ξεπερνάει τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τεύχος 133

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design