ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

27 Σεπτεμβρίου 2022 06:45

Στη VECTOR TECHNOLOGIES κατοχυρώθηκε διαγωνισμός της ΕΕΤΤ

Με τη βοήθεια της VECTOR TECHNOLOGIES, η ΕΕΤΤ συμβάλλει καθοριστικά στον εθνικό στόχο για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας και επιχειρηματικότητας

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Η ΕΕΤΤ συνεχίζει να επιτελεί τον εποπτικό και ελεγκτικό της ρόλο, καθώς η συνεχής ανάπτυξη ασύρματων ευρυζωνικών σταθερών και κινητών υπηρεσιών προς το κοινό δημιουργεί αυξανόμενες ανάγκες εποπτείας και ελέγχου φάσματος σε εύρος συχνοτήτων άνω των 3 GHz.

Η ΕΕΤΤ προμηθεύτηκε φορητές μονάδες εποπτείας φάσματος μικρού βάρους με εύρος ζώνης συχνοτήτων λειτουργίας 9 kHz – 7,5 GHz, μαζί με αντίστοιχο σετ φορητών κατευθυντικών κεραιών συντονισμένων ως σύνολο στη ζώνη συχνοτήτων 9 kHz – 7,5 GHz. Οι εν λόγω μονάδες έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν σειρά μετρήσεων με κυριότερη τη δυνατότητα ραδιοεντοπισμού και προορίζονται να τοποθετηθούν σε drones. Το συνολικό κόστος της Σύμβασης ανήλθε σε 151.133,47 ευρώ με ΦΠΑ, ενώ Ανάδοχος του έργου μετά από σχετικό ανοικτό, διεθνή διαγωνισμό ήταν η VECTOR TECHNOLOGIES.

Βασικός στόχος της ΕΕΤΤ, μέσω της λειτουργίας του συγκεκριμένου εξοπλισμού, είναι η ενίσχυση της δυνατότητας μετρήσεων παραμέτρων αδειοδότησης του φάσματος, αλλά και του εντοπισμού και επίλυσης των προβλημάτων παρεμβολών σε οποιοδήποτε μέρος (δυσπρόσιτο ή μη), χάρη στη δυνατότητα εύκολης μεταφοράς του εξοπλισμού σε διάφορα μέρη της ελληνικής επικράτειας, περιλαμβανομένων τοποθεσιών όπου η πρόσβαση καθίσταται δυνατή με drones.

Τεύχος 138

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design