24 Μαρτίου 2022 06:50

ΣτΕ: Οριστική ανάδοχος του έργου για την επεξεργασία του νερού στη Θεσσαλονίκη η INTRAKAT

του Χάρη Ματθαίου

Σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκανε δεκτή σχετική αίτηση ακύρωσης, η ένωση εταιρειών «INTRAKAT – Γκολιόπουλος Α.Τ.Ε. – Giovanni Roptigvavo – Fiagli S.R.L.» κηρύχθηκε οριστική ανάδοχος του έργου της επέκτασης της υφιστάμενης εγκατάστασης επεξεργασίας νερού στη Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση αφορά δημόσιο ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό που είχε προκηρύξει τον Οκτώβριο του 2019 η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΕΥΑΘ Α.Ε.) για την ανάδειξη αναδόχου του σχετικού έργου, προϋπολογισμού 12,73 εκατ. ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι η επέκταση των υφισταμένων εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού στη Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε η χωρητικότητά τους να διπλασιαστεί από τα 150.000 m3 στα 300.000 m3 ημερησίως.

Κατατέθηκαν 5 προσφορές και αυτή της ένωσης εταιρειών «INTRAKAT – Γκολιόπουλος Α.Τ.Ε. – Giovanni Roptigvavo – Fiagli S.R.L.» αναδείχθηκε πρώτη, με αποτέλεσμα η κοινοπραξία να ανακηρυχτεί ανάδοχος του έργου έναντι 13,6 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ (έκπτωση 37% επί του προϋπολογισμού του έργου). Η ένωση εταιρειών ΑΚΤΩΡ – ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. που κατετάγη δεύτερη άσκησε τότε προσφυγή στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, η οποία έγινε δεκτή. Άμεσα αντέδρασε η αρχική ανάδοχος του έργου και κατέθεσε προσφυγή σε βάρος αυτής της απόφασης στο Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ, το οποίο με την υπ’ αριθμό 624/2022 απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση της κοινοπραξίας της ΙΝΤΡΑΚΑΤ και ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση που έδινε το έργο στην ΑΚΤΩΡ – ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., ορίζοντάς την ως οριστική ανάδοχο του έργου.

Τεύχος 37

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design