ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

6 Φεβρουαρίου 2023 06:42

Στα «σκαριά» το Κέντρο Ψυχικής Υγείας για επιχειρήσεις 

Έρχεται το πρώτο Κέντρο Ψυχικής Υγείας, που θα καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της Αττικής και θα είναι αφιερωμένο στους επιχειρηματίες, εργαζομένους και τα μέλη των οικογενειών τους.  

Εκείνοι θα μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν το Κέντρο το οποίο θα λειτουργεί υπό την αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Φορέα «Θάλπος-Ψυχική Υγεία»

Η είδηση της έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του επιμελητηρίου από την υφυπουργό Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη. Στην εκδήλωση μίλησε και το διευθυντικό στέλεχος του υπουργείου Υγείας, Παναγιώτης Τσίγγανος, εκτιμώντας ότι, εφόσον τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, η έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας θα μπορούσε να λειτουργήσει και μέσα στην άνοιξη. 

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι, το θέμα της ψυχικής υγείας στο επιχειρείν είναι πολύ σοβαρό και για αυτό απαιτούνται και δραστικές παρεμβάσεις. Επίσης, εστίασε στην ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας της κοινωνίας και στην ενθάρρυνση της επίσκεψης ανθρώπων σε ειδικούς προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τυχόν προβλήματα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις σοβαρές κρίσεις που έπληξαν την οικονομία και το επιχειρείν, με αποτέλεσμα να ενταθεί η πίεση προς επαγγελματίες και εργαζόμενους. 

Η πρόεδρος του φορέα «Θάλπος-Ψυχική Υγεία», Αθηνά Πάσσιου, εξήγησε ότι στο Κέντρο Ημέρας θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης, ψυχιατρικής, θα δίνεται βαρύτητα στην πρόληψη και την συμβουλευτική. 

Τεύχος 221

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design