ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

17 Ιανουαρίου 2023 06:54

Ρωσία: Αύξηση των κρατικών εσόδων από πετρέλαιο και φυσικό αέριο για το 2022

Του Χρίστου Κρανάκη

Αύξηση εσόδων κατά 28% πέτυχε η Ρωσία από την εξαγωγική δραστηριότητα πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά το 2022.

Η Ρωσία, που αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου μετά τη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε ακόμα πως η Gazprom αύξησε την παροχή αερίου προς την Κίνα μέσω του αγωγού Power of Siberia στα 15,5 δισ. κυβικά μέτρα τη χρονιά που πέρασε, ενώ η πετρελαϊκή παραγωγή αυξήθηκε κατά 2%, στους 535 εκατ. τόνους και οι εξαγωγές αργού κατά 7%.

Τον προηγούμενο μήνα, ο Vladimir Putin υπέγραψε διάταγμα που απαγόρευε την προμήθεια αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου από την 1η Φεβρουαρίου για πέντε μήνες σε χώρες που τηρούν το ανώτατο όριο που έχει θεσπίσει η Δύση. Το ρωσικό πετρέλαιο πωλείται παραδοσιακά με έκπτωση σε διεθνείς δείκτες αναφοράς, όπως το Brent. Η έκπτωση έχει διευρυνθεί μετά τις κυρώσεις της Δύσης για την Ουκρανία και τώρα ανέρχεται σε περίπου 25-30 δολάρια το βαρέλι σε σχέση με το ημερολογιακό Brent.

Την ίδια στιγμή, η Gazprom συνεχίζει να στέλνει εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας.

Τεύχος 207

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design