ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

12 Ιανουαρίου 2023 06:47

Ρεκόρ στις προσλήψεις IT το 2023

Αποκαλυπτική για τη σύγχρονη δυναμική τού κλάδου της Πληροφορικής είναι η Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης του ομίλου ManpowerGroup για το πρώτο τρίμηνο του 2023 (Ιανουάριος-Μάρτιος).

Ο πιο ανταγωνιστικός/ισχυρός τομέας όσον αφορά στις προσλήψεις κρίνεται αναμφισβήτητα η Πληροφορική, με τις προοπτικές απασχόλησης να φθάνουν στο 27% σημειώνοντας αύξηση κατά 22% από το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο και κατά 15% από το πρώτο τρίμηνο του 2022. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση της ραγδαίας αύξησης των προοπτικών συνολικής απασχόλησης στον κλάδο της Πληροφορικής (27%) και να αναζητήσουμε τα ταλέντα εκείνα που θα ανταποκριθούν στους υπάρχοντες, αλλά και στους μελλοντικούς ρόλους», αναφέρει σε σχολιασμό των ευρημάτων η ManpowerGroup Ελλάδας.

Τον κλάδο της Πληροφορικής ακολουθούν η Βιομηχανία και οι Κατασκευές, με προοπτικές απασχόλησης 13%, αυξημένες κατά 29% έναντι του αμέσως προηγούμενου τριμήνου και μειωμένες κατά 6% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2022, ενώ η πιο ισχυρή περιφέρεια σε επίπεδο πρόθεσης προσλήψεων στην Ελλάδα είναι η Βόρεια Ελλάδα με συνολικές προοπτικές απασχόλησης 18%. Τέλος, θετικές προοπτικές απασχόλησης (3%) καταγράφονται στην Ευρύτερη Περιφέρεια Ελλάδας, σημειώνοντας αύξηση κατά 13% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2022 και μείωση κατά 2% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2022. Αρνητικές, τέλος, προοπτικές απασχόλησης σημειώνονται στην περιφέρεια της Αττικής (-2%).

Τεύχος 204

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design