ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

24 Μαρτίου 2022 08:59

Πώς το XDR μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμα και τις πιο εξελιγμένες απειλές

του Παναγιώτη Αποστολόπουλου

Σήμερα, χιλιάδες οργανισμοί και επιχειρήσεις έρχονται αντιμέτωποι με εξελιγμένες και αυτοματοποιημένες επιθέσεις που στοχεύουν τα τρωτά τους σημεία. Οι χάκερ χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό τεχνικών που κάνουν τις εν λόγω απειλές πιο αποτελεσματικές και δύσκολα ανιχνεύσιμες, θέτοντας τις επιχειρήσεις σε κίνδυνο. Στην πραγματικότητα, οι οργανισμοί είναι πιο εκτεθειμένοι από ποτέ και οι υπεύθυνοι ασφαλείας οφείλουν να επενδύσουν σε περισσότερα εργαλεία και λογισμικά προστασίας, για να εξαλείψουν αυτές τις προηγμένες επιθέσεις. Μία από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις για την προστασία από τις απειλές του κυβερνοχώρου είναι το XDR, που αναφέρεται και ως «εκτεταμένη ανίχνευση και απόκριση».  Σήμερα οι επιχειρήσεις έχουν να προστατεύσουν περισσότερες συσκευές από ποτέ. Ο αριθμός των συσκευών που συνδέεται σε ένα εταιρικό δίκτυο έχει αυξηθεί, καθώς οι εργαζόμενοι, πέρα από τον εταιρικό εξοπλισμό, έχουν μαζί τους και άλλες προσωπικές συσκευές όπως tablet, laptop, smartphone κινητά, κ.λπ. Σε αυτά, προσθέστε και όλες τις άλλες IoT συσκευές που θα συναντήσουμε σε χώρους εργασίας, όπως οι εκτυπωτές, οι σαρωτές, οι κάμερες ασφαλείας, οι έξυπνες τηλεοράσεις, κ.ά. Μετά είναι ο αυξανόμενος αριθμός των υπαλλήλων και οι υποδομές. Όσο περισσότεροι υπάλληλοι εντάσσονται σε μια εταιρεία, τόσο περισσότερους κινδύνους φέρουν. Αυτό συμβαίνει γιατί οι εξελιγμένες επιθέσεις χρησιμοποιούν τους υπαλλήλους ως φορείς, θέτοντας σε κίνδυνο τον ίδιο τον οργανισμό. Εταιρείες και οργανισμοί με τέτοια ανάπτυξη, αφήνουν ολοένα και μεγαλύτερο ψηφιακό αποτύπωμα και πρέπει να είναι σε θέση να προστατεύσουν το δίκτυό τους. 

Μια αποτελεσματική λύση είναι η εκτεταμένη ανίχνευση και απόκριση-XDR. Οι λύσεις XDR συχνά χτίζονται πάνω στο γνωστό EDR, αλλά παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια καλύπτοντας multi cloud βάσεις δεδομένων, ασφάλεια email, ενώ υποστηρίζουν και τη διαχείριση πρόσβασης ταυτότητας, καθώς και ανάλυση δικτύου. Τα σύγχρονα εργαλεία XDR θα ειδοποιήσουν τους χρήστες σε περίπτωση που κάποιος παραβιάσει το δίκτυο, θα ανιχνεύσουν και θα επισημάνουν στους διαχειριστές ύποπτες συμπεριφορές και πολλά ακόμα!

Με ένα XDR, θα μπορείτε να δείτε εάν μία απειλή «κρύβεται» οπουδήποτε στο περιβάλλον σας, ώστε να ανταποκριθείτε άμεσα και γρήγορα πριν συμβεί κάποιο περιστατικό.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Τεύχος 35

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design