ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

6 Μαρτίου 2023 06:49

Προχωράνε οι εξελίξεις για τους υπολογιστές του «διαστήματος» 

Του Χρίστου Κρανάκη 

Η Κioxia Corporation ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Hewlett Packard Enterprise (HPE) Spaceborne Computer-2 (SBC-2), το οποίο αποτελεί συνεργατική δράση της HPE με τη NASA με στόχο την κατασκευή μίας νέας εμπορικής COTS ηλεκτρονικών υπολογιστών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Απώτερος σκοπός τού προγράμματος αποτελεί η λειτουργική αποτελεσματικότητα των νέων Η/Υ στις αντίξοες συνθήκες του διαστήματος. 

Η Kioxia, όπως ανακοινώθηκε, θα συνδράμει στο πρόγραμμα μέσω της προμήθειας σκληρών δίσκων (SSD) με ισχυρή αποθηκευτική ικανότητα. Οι SSD της Kioxia θα ενσωματωθούν στους διακομιστές Edgeline και ProLiant της HPE και το όλο σύστημα θα «τρέξει» σε ειδικά διαμορφωμένες πειραματικές συνθήκες στον ISS. 

Μέσω του HPE Spaceborne Computer-2, εκτιμάται πως οι αστροναύτες του μέλλοντος θα έχουν τη δυνατότητα επίτευξης αυξημένης αυτονομίας, επεξεργαζόμενοι δεδομένα απευθείας στον ISS, χωρίς να απαιτείται η αποστολή ακατέργαστων δεδομένων στη Γη για επεξεργασία, ανάλυση και αποστολή πίσω στο διάστημα. Διαδικασία που, όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, καθίσταται χρονοβόρα. 

Οι SSD τους οποίους προμηθεύει η Kioxa θα είναι οι KIOXIA RM Series Value SAS και KIOXIA XG Series NVMe SSD και θεωρούνται ιδανικοί λόγω της αυξημένης αποθηκευτικής τους ικανότητας και της δυνατότητάς τους για παροχή αυξημένης ισχύος, απόδοσης και αξιοπιστίας, καθώς δεν αποτελούνται από κινητά μέρη και είναι λιγότερο επιρρεπείς στην επίδραση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. 

Τεύχος 240

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design