ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

21 Οκτωβρίου 2022 06:52

Προσεκτικότεροι οι αμερικανοί καταναλωτές στο διαδίκτυο

Του Χρίστου Κρανάκη

Μια αισιόδοξη τάση κατέγραψε η έρευνα της Consumer Reports, αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουν οι αμερικανοί καταναλωτές στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, παρατηρείται ουσιαστική βελτίωση των πρακτικών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και απορρήτου των καταναλωτών τα τελευταία τρία χρόνια. Από ό,τι φαίνεται, όλο και περισσότερα άτομα έχουν καλύτερη επίγνωση των κινδύνων ασφάλειας και απορρήτου που συνδέονται με το ψηφιακό τους αποτύπωμα και αρκετοί έχουν αλλάξει σημαντικά τη διαδικτυακή συμπεριφορά τους, ώστε να προστατευτούν περισσότερο.

Ορισμένες από αυτές τις βελτιωτικές κινήσεις, όπως π.χ. η αύξηση της χρήσης του ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA), φαίνεται να συνδέονται με το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι ιστότοποι το απαιτούν προκειμένου να επιτρέψουν την πρόσβαση. Παρόλα αυτά όμως, όπως τονίζουν οι ειδικοί, πολλές από τις αλλαγές των χρηστών έρχονται σαν απότοκο της υψηλότερης επίγνωσης των κινδύνων στον κυβερνοχώρο.

Συγκεκριμένα, το 88% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι χρησιμοποιεί ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης – οκτώ χαρακτήρες ή περισσότερους, με κεφαλαία και πεζά γράμματα, αριθμούς και σύμβολα – για την προστασία της πρόσβασης στα Wi-Fi δίκτυά τους. Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 74% στην τελευταία έρευνα του 2019. Ομοίως, το 85%, έχει εφαρμόσει μέτρα, όπως η απαίτηση κωδικού πρόσβασης, PIN, TouchID ή FaceID για να ξεκλειδώσει το smartphone του, σε αντίθεση με 69% στην τελευταία έρευνα.

Τέλος, μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές που κατεγράφησαν ήταν η χρήση του ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, με το 77% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι χρησιμοποιεί πλέον MFA, από 50% το 2019.

Τεύχος 156

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design