8 Φεβρουαρίου 2023 07:00

Προηγμένοι επεξεργαστές για τηλεοράσεις από την LG

Οι κορυφαίοι επεξεργαστές α5, α7 και α9 της LG, με αλγόριθμους deep-learning, βελτιστοποιούν αυτόματα την ποιότητα ήχου και εικόνας μέσα από μια σειρά τεχνολογιών που προσφέρουν αναβαθμισμένη εμπειρία θέασης στις τηλεοράσεις OLED της LG.

Συγκεκριμένα, ο επεξεργαστής α9 5ης γενιάς με υποστηριζόμενη ανάλυση 4Κ και 8Κ ενσωματώνεται στις LG τηλεοράσεις LX1, C2 και G2, 42 έως 97 ιντσών και στις τηλεοράσεις Ζ2 77 και 88 ιντσών. Ο επεξεργαστής προσφέρει βελτιωμένο AI Up-Scaling σε ένα βήμα και με την προσθήκη τεχνολογιών AI Deep Learning και Noise Reduction προσφέρει καθαρή ανάλυση εικόνας σε αναβαθμισμένη κλίμακα και με μειωμένο θόρυβο. Επίσης, χάρη στο Brightness Booster παράγεται από 20% φωτεινότερη εικόνα και έως 30% φωτεινότερη εικόνα στην G2 με το Brightness Booster Max, τέλειο μαύρο και εξαιρετική αντίθεση, ενώ αποδίδεται 100% πιστότητα και όγκος χρωμάτων.

Η τεχνολογία AI Picture Pro μεγιστοποιεί την εμπειρία της θέασης, διαφοροποιώντας την εικόνα στο φόντο και το προσκήνιο, με αποτέλεσμα μια ακόμα πιο ρεαλιστική εμπειρία για τον θεατή. Χάρη στη συγκεκριμένη τεχνολογία εξετάζονται περισσότερες από 5.000 ζώνες της εικόνας και δημιουργείται ένας δυναμικότερος χάρτης τόνου (tone mapping) σε καθεμία από αυτές. Τέλος, η τεχνολογία AI Sound Pro που ενσωματώνεται βοηθά στη μοναδική απόλαυση του ήχου. Η εμπειρία του τρισδιάστατου ήχου με το Dolby Atmos  απογειώνεται, μεταφέροντας τον κινηματογράφο στο σπίτι, ενώ οι αλγόριθμοι deep-learning μετατρέπουν τον ήχο 2 καναλιών σε καθηλωτικό εικονικό ήχο surround 7.1.2. Με την προσθήκη τού εικονικού ύψους και του εικονικού πίσω μέρους, δίνεται η εντύπωση ότι ο ήχος προέρχεται από παντού. Οι σκηνές γίνονται ακόμα πιο ζωντανές, η κινηματογραφική εμπειρία κόβει την ανάσα και η ρεαλιστική απόδοση κλέβει την παράσταση.

Ο α7 5ης γενιάς 4Κ ενσωματώνεται στις LG τηλεοράσεις QNED82/81, Α2 και Β2, 50 έως 86 ιντσών. Όπως και ο α9, διαθέτει την τεχνολογία AI Up-Scaling, υποστηρίζει ανίχνευση προσώπων και αντικειμένων, καθώς και την ενίσχυση του φόντου και του προσκηνίου, ενώ η χαρτογράφηση των περιοχών τής εικόνας γίνεται με βάση την τεχνολογία AI Dynamic Tone Mapping. Επιπλέον, η αναπαραγωγή ήχου υποστηρίζεται από τη λειτουργία Virtual Surround Up-Mixing 5.1.2, ενώ όπως ισχύει και για τον α9 υποστηρίζονται οι λειτουργίες Bluetooth Surround και Adaptive Sound Control.

Ο επεξεργαστής α5 Gen 5 4K, ενσωματώνεται στις LG τηλεοράσεις UQ75, UQ81, Nano 78/76 & 82/81, 43 έως 86 ιντσών. Χάρη στην τεχνολογική υπεροχή του η παρακολούθηση περιεχομένου είναι ρεαλιστική, ενώ με τη βοήθεια του AI Brightness Control η εικόνα γίνεται πιο φωτεινή. Στα χαρακτηριστικά τού επεξεργαστή περιλαμβάνεται η υπηρεσία Game Optimizer που προσφέρει τις ιδανικές ρυθμίσεις στο gaming, μειώνει την καθυστέρηση στα αθλητικά παιχνίδια, διευκολύνει στον εντοπισμό αντιπάλων σε First-Person Shooter τίτλους και προβάλλει τους χαρακτήρες παιχνιδιών RPG με εντυπωσιακό τρόπο.

Τεύχος 223

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design