ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

12 Δεκεμβρίου 2022 06:46

Πολιτεία των ΗΠΑ μηνύει την TikTok

Του Χρίστου Κρανάκη

Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, TikTok, κατηγορείται από τον γενικό εισαγγελέα της πολιτείας της Ιντιάνα ότι παραβίασε τους πολιτειακούς νόμους περί προστασίας των καταναλωτών.

Η πολιτεία ισχυρίζεται ότι οι πολιτικές της ByteDance, μητρικής εταιρείας της TikTok, αποτυγχάνει να προστατεύσει τους νεότερους καταναλωτές και το απόρρητο δεδομένων. Στον αντίποδα, η TikTok είπε ότι οι πολιτικές της στηρίζονται στην ευημερία των νέων και εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι μπορεί να ικανοποιήσει τις ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Η πολιτεία της Ιντιάνα υπέβαλε δύο αγωγές την Τετάρτη. H πρώτη αφορά στην έκθεση νεαρών χρηστών σε ακατάλληλο περιεχόμενο. Η δεύτερη αναφέρει ότι η ΤikTok αρνείται να παραδεχτεί τη δυνατότητα της κινεζικής κυβέρνησης να έχει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες καταναλωτών. «Το TikTok είναι ένας λύκος με ρούχα προβάτου», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα δικαστικά έγγραφα.

Η ανακοίνωση των μηνύσεων, μάλιστα, έρχεται την ίδια χρονική περίοδο που και άλλες πολιτείες όπως το Τέξας, η Νότια Ντακότα και η Νότια Καρολίνα έχουν απαγορεύσει τη χρήση του TikTok σε κρατικές κυβερνητικές συσκευές.

Τον περασμένο μήνα, ο επικεφαλής του FBI είπε ότι το TikTok αποτελεί ανησυχία για την εθνική ασφάλεια, ενώ ο διευθυντής του δήλωσε στην Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των ΗΠΑ ότι ο κινεζικός νόμος ουσιαστικά απαιτεί από τις εταιρείες να «κάνουν ό,τι θέλει η κυβέρνηση όσον αφορά στην ανταλλαγή πληροφοριών ή στο να λειτουργούν ως εργαλείο της κινεζικής κυβέρνησης».

Τεύχος 191

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design