ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

9 Φεβρουαρίου 2022 08:00

Πετρελαϊκές Γερμανίας, Ολλανδίας και Βελγίου σε κλοιό κυβερνοεπίθεσης

Οι Δικαστικές αρχές Γερμανίας, Ολλανδίας και Βελγίου ξεκίνησαν έρευνες σχετικά με τη μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση που δέχτηκαν πριν από αρκετές μέρες λιμενικές εγκαταστάσεις, και ειδικά πετρελαϊκοί τερματικοί σταθμοί, καθώς υπάρχει υποψία εκβιασμού για την απόσπαση λύτρων από τους γερμανούς διαχειριστές του πετρελαϊκού τομέα.
Η Oiltanking, θυγατρική του γερμανικού ομίλου Marquard & Bahls, κατέθεσε μήνυση για κυβερνοεπίθεση που έπληξε τα πληροφοριακά συστήματα και τις δραστηριότητές της συνολικά, και έτσι ξεκίνησε η δικαστική διερεύνηση. Προβλήματα που προκλήθηκαν, ήταν μεταξύ άλλων, και η καθυστέρηση στις αποστολές πετρελαίου από πολλά μεγάλα λιμάνια, εν μέσω εκτόξευσης των τιμών της ενέργειας.
Είναι πιθανό, να χρησιμοποιήθηκε το λογισμικό BlackCat για την κυβερνοεπίθεση. Το λογισμικό αυτό εντοπίσθηκε στα τέλη του 2021 από τους ειδικούς κυβερνοσφάλειας και θεωρείται εξελιγμένο σε σχέση με τα προηγούμενα.

Τεύχος 7

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design