ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

28 Απριλίου 2022 06:52

Παράδοση από την Kosmocar των πρώτων ηλεκτρικών αυτοκινήτων Volkswagen ID στην Αστυπάλαια

Ο μετασχηματισμός της Αστυπάλαιας σε «έξυπνο και αειφόρο» νησί με τη συνδρομή του Volkswagen Group και την υποστήριξη της Kosmocar εξελίσσεται ταχύτατα με τους πρώτους ιδιώτες στο όμορφο νησί του Αιγαίου να παραλαμβάνουν τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα Volkswagen ID. Η Kosmocar παρέδωσε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ID.3 Pure, και ID.4 στους νέους τους ιδιοκτήτες στη Χώρα της Αστυπάλαιας. Ως αποτέλεσμα, ο στόλος ηλεκτρικών οχημάτων στην Αστυπάλαια αυξάνεται περαιτέρω, αφού οι τοπικές αρχές χρησιμοποιούν ήδη από τον προηγούμενο χρόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το πρόγραμμα «Αστυπάλαια: έξυπνο και αειφόρο νησί» είναι μια κοινή πρωτοβουλία του Volkswagen Group και της Ελληνικής Δημοκρατίας που έχει στόχο τα επόμενα χρόνια να δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό σύστημα κινητικότητας στην Αστυπάλαια με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Για το σκοπό αυτό, το τρέχον σύστημα μεταφορών στο νησί θα αντικατασταθεί από την χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, παράλληλα με την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστυπάλαια: έξυπνο και αειφόρο νησί» οι κάτοικοι της Αστυπάλαιας απολαμβάνουν μια ειδική επιδότηση και προνομιακές τιμές για να αποκτήσουν το ηλεκτρικό όχημα που επιθυμούν. Προκειμένου να χρησιμοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα στο νησί ως μέσο μετακίνησης, οι επιλογές για να διαλέξει κάποιος είναι αρκετές. Μπορεί να επιλέξει μέσα από μια πλούσια γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων Volkswagen, όπως το ευέλικτο e-up!, το πρωτοπόρο ID.3 και το εντυπωσιακό SUV, ID.4. Όλα αμιγώς ηλεκτρικά και με την πιο προηγμένη τεχνολογία της Volkswagen. Τέλος μέσα στις επιλογές του είναι και το ηλεκτρικό scooter SEAT MÓ 125.
Η δέσμευση της Volkswagen για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Αστυπάλαιας υπερβαίνει την ανανέωση του στόλου οχημάτων και την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης. Πρόσφατα, η Kosmocar και ο Δήμος της Αστυπάλαιας ξεκίνησαν μια πρωτοβουλία ανακύκλωσης παλαιών και εγκαταλειμμένων οχημάτων που βρίσκονται στο νησί με στόχο τη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και ταυτόχρονα την περαιτέρω αισθητική αναβάθμιση του νησιού. Οι σπασμένες μοτοσυκλέτες, τα σκουριασμένα αυτοκίνητα και τα ακινητοποιημένα φορτηγά απλά αποτελούσαν σημεία ρύπανσης για το όμορφο νησί της Αστυπάλαιας. Η εκστρατεία ανακύκλωσης έχει σκοπό να εξαλείψει τις σχετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και ταυτόχρονα να αναδείξει ακόμη περισσότερο την ομορφιά της Αστυπάλαιας. Τα οχήματα συλλέγονται αρχικά από εθελοντές, στη συνέχεια μεταφέρονται με πλοίο στην Αθήνα και τέλος ανακυκλώνονται από εξειδικευμένους συνεργάτες.

Μέσα στο καλοκαίρι, το Volkswagen Group με την υποστήριξη της Kosmocar, θα παρουσιάσει το επόμενο ορόσημο του προγράμματος «Αστυπάλαια: έξυπνο και αειφόρο νησί» που θα αφορά σε καινοτόμες, αποκλειστικά ηλεκτροκίνητες υπηρεσίες μετακίνησης σε συνεργασία με τοπικές εταιρείες. Οι υπηρεσίες κοινής χρήσης οχημάτων, ride-sharing και vehicle sharing, έρχονται για να βελτιώσουν την κινητικότητα στο νησί της Αστυπάλαιας συμβάλλοντας ενεργά στη μείωση του συνολικού αριθμού οχημάτων στο νησί.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Αστυπάλαια: έξυπνο και αειφόρο νησί» είναι διαθέσιμες εδώ.

Τεύχος 56

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design